Wordpress vs Shopify: Wat levert jou de beste resultaten op?

16 november 2022

Leestijd: 7 min

Geschreven door

SAM Online Marketing

Een goed werkend e-commerce platform is cruciaal voor bedrijven die willen slagen in het digitale tijdperk. Klanten verwachten tegenwoordig dat ze goederen en diensten online kunnen kopen, en een bedrijf dat niet aan deze vraag kan voldoen zal snel achterop raken. Een e-commerce platform biedt een centrale locatie waar klanten kunnen bladeren en producten kunnen kopen. En dat niet alleen, ook kan een e-commerce platform bedrijven helpen geld te besparen op bijvoorbeeld fysieke winkelpanden en voorraadbeheer. Maar welk platform is nu het beste voor jouw bedrijf? Wordpress of Shopify? Beide platforms hebben hun voor- en nadelen, maar welke is het beste voor jou? In deze blogpost vergelijken we WordPress en Shopify om je te helpen beslissen welk platform het beste bij jouw bedrijf past. Laten we beginnen!

Wat is WordPress en Shopify?

Op het eerste gezicht lijken WordPress en Shopify misschien erg op elkaar lijkende platforms. Het zijn allebei populaire keuzes voor het bouwen van websites, en ze bieden allebei een breed scala aan functies en aanpassingsmogelijkheden. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee platforms die een groot verschil kunnen maken voor ondernemers. Laten we eerst het verschil tussen WordPress en Shopify helder maken!

WordPress is een populair CMS dat gebruikt kan worden om een online winkel te maken. Maar het is belangrijk op te merken dat Wordpress geen eCommerce platform is. Dit betekent dat het de functionaliteit heeft om een online winkel te maken, maar dat het niet beschikt over ingebouwde functies die nodig zijn voor het beheren van een e-commerce bedrijf, zoals voorraadbeheer en veilige betalingsverwerking.

Shopify daarentegen is een compleet eCommerce platform. Dit betekent dat het wordt geleverd met alle functies die je nodig hebt om je webwinkel te beheren, van productbeheer tot veilige betalingen. Het is wel goed om te weten dat Shopify een gesloten platform is. Dit betekent dat het gemakkelijk te gebruiken is en om mee te beginnen, maar dat je beperkt bent in je aanpassingsmogelijkheden.

Is je website helemaal ready-to-go én ben je klaar om de volgende stap te zetten? Krijg een voorsprong op de concurrentie door een SEO-specialist in te huren. Het team van SAM Online Marketing zal je helpen je bedrijf beter zichtbaar te maken door middel van zoekmachine optimalisatie, wat geweldig is voor zowel het aantrekken van bezoekers als het omzetten daarvan in betalende klanten. Samen vooruit, samen winnen! 

Gebruiksgemak

Voor ondernemers is online aanwezigheid essentieel. Maar met zoveel beschikbare opties kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Het opzetten van een Shopify winkel is eenvoudig en ongecompliceerd, zelfs voor wie geen ervaring heeft. Als je winkel eenmaal draait, is het beheer ervan net zo eenvoudig. WordPress is ook gebruiksvriendelijk, hoewel de eerste opzet iets ingewikkelder kan zijn. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, zul je merken dat WordPress net zo gemakkelijk te gebruiken is als Shopify. Of je nu kiest voor Shopify of WordPress, je kunt erop vertrouwen dat je een goede keuze maakt als het gaat om gebruiksgemak.

Aanpasbaarheid

Je wilt graag een website die jouw unieke producten en diensten weergeeft, maar je hebt ook een platform nodig dat gemakkelijk te gebruiken en regelmatig bij te werken is. Dat is waar Shopify en WordPress om de hoek komen kijken. Beide platforms zijn in hoge mate aanpasbaar, zodat je een site kunt maken die écht uniek is. Shopify is echter gericht op bedrijven die fysieke goederen verkopen, terwijl WordPress ideaal is voor bedrijven die diensten of digitale producten aanbieden. Als je je opties afweegt, bedenk dan welk type bedrijf je hebt en wat het beste werkt voor jouw behoeften. Met beide platforms kun je een mooie en functionele website maken die voldoet aan de behoeften van je bedrijf.

Prijzen

Als je een bedrijfseigenaar bent, dan weet je dat elke cent telt. Je moet ervoor zorgen dat je het meeste krijgt voor je geld als het gaat om je website. Dus, welke is van betere waarde? Zoals we al eerder hebben verteld, is Shopify een platform dat speciaal is ontworpen voor e-commerce bedrijven. Het wordt geleverd met alle functies en hulpmiddelen die je nodig hebt om een succesvolle webwinkel te runnen. Maar, Shopify heeft echter wel een maandelijks prijskaartje. WordPress daarentegen is een gratis open-source platform. Dat betekent dat je er elke soort website mee kunt bouwen die je maar wilt. Maar omdat het gratis is, zijn er niet zoveel functies en tools beschikbaar. Je zult ook plug-ins moeten vinden en installeren om functionaliteit aan je website toe te voegen.

Dus, welke is de betere waarde? Dat hangt af van je behoeften en budget. Als je net begint, dan is WordPress misschien de juiste keuze. Maar als je op zoek bent naar een krachtig platform met alles erop en eraan, dan is Shopify zeker de investering waard!

SEO

Als ondernemer weet je dat zichtbaarheid de key is tot succes. Je wilt dat potentiële klanten je website gemakkelijk kunnen vinden als ze zoeken naar producten of diensten zoals jij die aanbiedt. Dat is waar SEO om de hoek komt kijken. SEO staat voor “zoekmachine optimalisatie.” Het is het proces om je website beter zichtbaar te maken in de resultaten pagina’s van zoekmachines. Maar SEO gaat niet alleen over het krijgen van kliks. Het gaat ook om het leveren van relevante inhoud van hoge kwaliteit die bezoekers nuttig vinden. WordPress vs Shopify – wat is de betere optie voor SEO?

Nou, dat hangt écht af van je behoeften. Als je op zoek bent naar een platform dat speciaal ontworpen is voor SEO, dan is Shopify de manier om te gaan. Maar als je bereid bent er wat meer werk in te steken om je website zelf te optimaliseren, dan kan WordPress een prima optie zijn. Beide platforms hebben hun voor- en nadelen als het gaat om SEO, dus het is echt aan jou om te beslissen welke de juiste is voor jouw bedrijf.

Wil je graag weten hoe jouw website ervoor staat met SEO? Onze experts van SAM online marketing helpen je graag met een gratis SEO scan. Je website is een belangrijk verkoopinstrument. Maar zonder verkeer is het natuurlijk alleen maar gebakken lucht!

De belangrijkste verschillen op ‘n rijtje

WordPress vs Shopify

  1. WordPress is een content management systeem (CMS), terwijl Shopify een e-commerce platform is.
  2. WordPress is gratis te gebruiken, terwijl Shopify een maandelijkse vergoeding heeft.
  3. WordPress wordt zelf gehost, terwijl Shopify wordt gehost door Shopify.
  4. WordPress heeft een breed scala aan plug-ins en thema’s beschikbaar, terwijl Shopify een beperkte selectie heeft.
  5. WordPress is minder gebruiksvriendelijk dan Shopify.

Welke platform bij jouw bedrijf?

Beslissen welk platform je gaat gebruiken voor je bedrijf kan een moeilijke beslissing zijn. Zowel Shopify als WordPress hebben veel te bieden, en het kan moeilijk zijn om te weten welke voor jou geschikt is. Wat Shopify betreft, is een van de belangrijkste voordelen dat het een gehost platform is. Dit betekent dat alle technische aspecten van het runnen van je winkel door Shopify worden verzorgd, zodat je je op andere zaken kunt concentreren. Bovendien biedt Shopify een breed scala aan functies en plug-ins om je te helpen je bedrijf te runnen, en het platform ontwikkelt zich voortdurend om te voldoen aan de behoeften van bedrijven van elke omvang.

WordPress daarentegen is een self-hosted platform. Dat betekent dat je zelf moet zorgen voor alle technische aspecten van het runnen van je winkel. Dit geeft je echter ook meer controle over je winkel en hoe die functioneert. Bovendien is WordPress een zeer flexibel platform, waardoor je je winkel kunt aanpassen aan je specifieke behoeften. Uiteindelijk hangt de beslissing welk platform je voor je bedrijf wilt gebruiken af van een aantal factoren. Als je op zoek bent naar een kant-en-klare oplossing die alles voor je regelt, dan kan Shopify de juiste keuze zijn. Als je echter op zoek bent naar meer controle over je winkel en bereid bent om er werk in te steken om hem zelf te beheren, dan kan WordPress de betere optie zijn.

Dus, welk platform is het beste voor jou? WordPress of Shopify? Zoals met alles hangt het af van je individuele behoeften en wat je zoekt in een platform. Wil je veel controle over het uiterlijk van je site, dan is WordPress een betere keuze. Maar als je iets zoekt dat gemakkelijk te gebruiken is en niet veel technische kennis vereist, dan is Shopify een betere optie. Hoe dan ook, beide platforms zijn geweldige keuzes voor bedrijven die online producten willen verkopen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over het opzetten van een online winkel met WordPress of Shopify! We helpen je graag.

Inhoudsopgave