Silo structure 

Silo structure 

De silo structure, ook wel silo structuur genoemd, is een bekende techniek binnen de ervaren linkbuilders. Wat is een silo structure? Wat is de invloed ervan op SEO? En hoe maak je zelf een silo structuur? Je leest het hieronder!

Wat is een silo structuur?

Een silo structuur is een veel uitgevoerde tactiek wanneer het gaat om linkbuilding. Het toepassen van een silo structure, ook wel siloing genoemd, richt zich op het opdelen van een website in categorieën en subcategorieën. Elk onderdeel noem je een silo, naar het voorwerp dat je veelal op een boerderij ziet. Behalve de categorisatie link je deze pagina’s ook intern naar elkaar door. 

Interne links

Invloed van silo structure op SEO

Wanneer je de silo structuur toepast voor jouw website, heeft dit een zeer positieve invloed op jouw ranking in Google. Siloing is dan ook een essentiële stap wanneer je een nieuwe website gaat maken. Siloing is namelijk niets meer dan het toepassen van een heldere categorisatie en interne linkbuildingstructuur. Google kan hierdoor makkelijker hoofdzaak van bijzaak onderscheiden, thema’s herkennen en zal jouw website dan ook sneller en makkelijker indexeren. 

Zelf een silo structuur maken

Wanneer je zelf een silo structuur wilt maken, doe je dit aan de hand van de volgende stappen:

  1. Breng in kaart welke pagina’s je hebt
  2. Categoriseer deze pagina’s
  3. Voer interne links door op basis van categorisatie

Dit klinkt erg makkelijk. Maar dit is het ook. Wanneer je zelf een silo structuur maakt, doe je niets meer dan interne prioriteiten leggen en de categorisatie op basis hiervan aanbrengen. Laten we zeggen dat je een categorie hebt met daarin schoenen. Hieronder vallen sneakers, maar ook laarzen, slippers, sandalen, sportschoenen en andere onderdelen.  Je linkt vanuit jouw hoofdcategorie door naar jouw subcategorieën. Maar je linkt vanuit deze subcategorieën ook wel terug naar de hoofdcategorie. Hierbij heb je al een basis silostructuur. Dit fenomeen kun je omwille van SEO nog veel complexer maken, maar dit is al een solide basis.