Online adverteren op verschillende manieren

Samen vooruit, samen winnen

Wil jij met online adverteren meer bezoekers genereren op jouw website en hierdoor meer conversies creëren? Dan kun je alle kanten op! Met een online advertentie kun je namelijk kiezen uit tal van mogelijkheden. Binnen deze mogelijkheden zijn ook weer verschillende opties. Door te adverteren op het internet kun je dan ook op verschillende plekken direct zichtbaar zijn. Je betaalt wel voor deze plekken, maar bent in ieder geval direct zichtbaar!

Beter zichtbaar op het internet!

Steeds meer bedrijven zien de effectiviteit van online advertenties in. Ook naast een SEO campagne wordt door de grootste bedrijven een adverterende campagne gedraaid. Eén van de redenen hiervan is dat het vertrouwen uitstraalt bij je bezoekers. Daarnaast neem je meteen een groot deel van de zoekresultaten in wanneer je in de topposities te vinden bent in zowel de organische zoekresultaten als het adverterende gedeelte op het internet. Maar wat zijn verder de mogelijkheden allemaal binnen online adverteren?

Online adverteren op social media

Iedereen zit tegenwoordig op social media. We durven te wedden dat jij hier ook vaak te vinden bent. Dat kan ook niet anders als ondernemer, want ook op de social media platforms moet je je bedrijf blijven promoten. Je hebt op de verschillende platforms vast ook al vaak genoeg online advertenties voorbij zien komen. Ze komen in alle vormen en maten. Vaak zie je op Instagram bijvoorbeeld promotievideo’s van producten of diensten die gerelateerd zijn aan jouw interesses. Daarnaast komen deze online advertenties ook vaak in de vorm van alleen een afbeelding. Je kan dan ook op allerlei verschillende platforms zitten. Denk aan Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok en noem maar op.

Op alle verschillende social media platforms zitten miljoenen gebruikers. Iedere ondernemer wil hier met zijn of haar bedrijf dan ook wel gezien worden bij het relevante publiek. Om veel volgers te krijgen ben je dan ook jaren bezig, en al helemaal om hier veel klanten uit te krijgen. Hier wil niemand op wachten. Daarom kun op social media beginnen te adverteren, waardoor je meteen zichtbaar bent bij je relevante publiek en niet hoeft te wachten op al die volgers. Maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden voor het plaatsen van een online advertentie naast social media.

Online Marketing specialisten Ali en Jake

Expertise nodig voor jouw online marketing?

Onze specialisten geven je advies op maat waarmee jij boven jouw concurrenten uit stijgt!

De bekendste online advertenties op Google

Op Google zijn er genoeg manieren waar je uit kunt kiezen om mee online te adverteren. De meest bekende ken je waarschijnlijk wel. Dit zijn de klassieke advertenties; Search Engine Advertising. Hiermee investeer je in advertenties in de zoekresultaten van Google. Deze advertenties herken je dan ook aan de het woord “advertentie” of “ad” dat voor de titel van het resultaat staat. Deze staan voornamelijk helemaal bovenaan de zoekresultaten in Google. Daaronder vind je de organische zoekresultaten. Vanzelfsprekend herken je deze aan een normale titel en meta omschrijving zonder het woord “advertentie” of “ad” ervoor.

Als je een kijkje achter de schermen neemt dan zie je dat er veel meer komt kijken bij een advertentie plaatsen in de zoekresultaten op het internet dan simpelweg betalen en een leuke advertentietekst schrijven. Allereerst wordt er namelijk een zoekwoordonderzoek gedaan. Zo weet je waar je je op gaat richten met de advertenties en hoe duur het gaat worden. Daarom is het belangrijk om een goed onderzoek te kunnen doen. Dit is namelijk de basis van de hele campagne. Het is dan ook de kunst om zoekwoorden te vinden waar je zo veel mogelijk conversies uit kan halen en waar weinig concurrenten op zitten. Want een lage concurrentie betekent een lage Cost Per Click. Hoe minder je betaalt, hoe groter jouw winstmarge is. Met een lage CPC kan je zelfs tussen de €1 en €2 zitten. Maar met sommige zoekwoorden kunnen de kosten zelfs oplopen tot rond de €40 en in hele extreme gevallen zelfs veel hoger. Daarom wil je zoekwoorden vinden met een lage concurrentie. Heb je de zoekwoorden nu inzichtelijk, dan ga je de campagne pas echt in elkaar zetten.

Veel ondernemers kiezen voor deze manier van advertenties op het internet. Je kan namelijk heel gericht online adverteren met de zoekwoorden die je uitkiest. Hiermee target je jouw doelgroep namelijk heel specifiek. Binnen Google zijn er dan ook meerdere vormen van adverteren op websites en op het gehele internet.

Start direct jouw winstgevende SEO Campagne

Verschillende andere manieren om online te adverteren op Google

Het grootste deel van de ondernemers kiest dus in ieder geval voor een SEA advertentie. Maar vaak worden daarnaast nog andere campagnes gedraaid met andere vormen binnen online adverteren. Denk aan display advertenties, video advertenties en shopping advertenties. Met display advertenties wordt online geadverteerd op websites naast bijvoorbeeld een artikel of afbeeldingen van een product. Zoals de naam al verklapt gaat het in deze om visuele advertenties. Dit is in de vorm van alleen een afbeelding of ook wel eens met een bewegende afbeelding. Met deze advertenties wordt dan ook voornamelijk gebruik gemaakt van retargeting, waarbij je iemand die al eens op jouw website is geweest dus opnieuw target met een aanbieding of iets dergelijks.

Met video ads wordt voornamelijk gebruik gemaakt van YouTube. YouTube is namelijk een onderdeel van Google, al sinds 2006. Hier zijn genoeg mogelijkheden om een advertentie te kunnen plaatsen, zoals je waarschijnlijk al vaker gemerkt hebt op dit platform. Maar met video ads gaat het echt om advertentie filmpjes die je midden in een YouTube video tegenkomt. Met deze advertenties betaal je per view. Kosten hiervoor zijn dan ook niet zo veel. Per view betaal je namelijk maar €0,25 tot €0,50. En een view wordt pas gerekend wanneer iemand jouw advertentie voor minimaal 30 seconden bekijkt of deze helemaal af kijkt.

Weer een andere manier is adverteren in Google shopping. Hier vind je namelijk allemaal producten die relevant zijn voor de ingevoerde zoekopdracht. Wanneer je een webshop hebt, is dit een hele goede manier voor het plaatsen van een advertentie. De CPC zijn niet hoog een je trekt heel gericht op een product bezoekers aan. Deze advertenties zijn te vinden wanneer iemand specifiek op een product of productsoort zoekt. Allereerste advertenties die je in de zoekresultaten ziet zijn dan namelijk de shopping advertenties.

Ons werk

GC Biotech Cases afb 4

Meer dan 2.000 maandelijkse bezoekers!

GC Biotech

AJM van Houdt

Een stijging van 683% in organisch verkeer

A.J.M. van Houdt

De Wit hekwerken

4.000+ bezoekers per maand

De Wit Hekwerken

Online adverteren voor meer resultaat met SAM!

Zoals je ziet zijn er veel verschillende manieren en vormen van adverteren op het internet. Ook zie je dat een campagne opzetten niet heel simpel is. Er moet namelijk een goed onderzoek gedaan worden voor zowel de zoekwoorden als de rest van de markt. Zo weet je hoe je jouw advertentie in moet richten en hoe je het aan moet pakken. Voor adverteren zijn er veel trucjes en dergelijke waar je vanaf moet weten om het meeste rendement uit je advertenties te halen. Een specialist inschakelen is dus helemaal geen gek idee. Wil jij het online adverteren uitbesteden aan een specialist van ons online marketing bureau? Neem dan direct contact met ons op! Eén van onze specialisten zal je gratis adviseren over de mogelijkheden voor het adverteren op het internet.

Ontdek jouw SEO score

Optimalisatie voor Google is een cruciaal onderdeel als je vindbaar wilt worden met jouw website. Weten hoe je ervoor staat en waar de kansen liggen? Wij helpen je verder! Geen standaard uitdraai, maar een echte analyse van ervaren SEO specialisten!

CirkelJake

Jake Stamenkovic

Jouw online marketing specialist

GRATIS website scan

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten hoe je ervoor staat.