Wat zijn de SEO kosten per maand?

Samen vooruit, samen winnen

De SEO kosten op het internet variëren sterk. Dit komt omdat SEO tarieven gebaseerd zijn op een algemene dienst. Namelijk de dienst om uw website hoger in Google te laten scoren door het optimaliseren van de structuur, inhoud, links en andere zaken van de site. Een aparte tak hiervan zijn de SEO copywriting tarieven. Er zijn wel algemene indicaties die men kan gebruiken voor SEO kosten wanneer er wordt bepaald wordt of SEO uitbesteden mogelijk is.

Beter zichtbaar op het internet!

Hoe worden SEO kosten bepaald?

SEO kosten kunnen opgedeeld worden in de categorieën ‘per tijdseenheid’ of ‘per project’. Meestal wordt de laatste optie gebruikt; er wordt dan een vast bedrag afgesproken voor het gehele project. De zoekmachine optimalisatie tarieven zijn ook onderhevig aan de expertise en ervaring van degene die het uitvoert. Online marketing bureaus die bekend staan om hun kwaliteit vragen ook meer om uw website bovenaan in Google te krijgen en uw online vindbaarheid te verbeteren. Er komt echter nog meer bij SEO tarieven kijken. Denk bijvoorbeeld aan het uitbesteden van linkbuilding. De hoeveelheid links en wat voor soort links er worden gebruikt is ook een belangrijke factor waar de kosten vanaf hangen.

SEO tarieven wereldwijd

De SEO kosten verschillen niet heel veel in het westen. Europa ligt redelijk dicht bij de tarieven van de Verenigde Staten bijvoorbeeld. In eerste instantie lijkt het in de VS duurder, maar wanneer u de prijzen omrekent naar Europese valuta (euro voornamelijk) valt het mee.

In de Aziatische landen liggen de SEO tarieven een stuk lager, maar dat komt omdat die economieën in deze tak van de internetbranche nog niet volledig zijn ontwikkeld.

Hoe worden SEO tarieven beïnvloed?

SEO prijzen worden dus beïnvloed door een veelvoud aan factoren. Gelukkig zijn er redelijk wat onderzoeken gedaan om gemiddelden te achterhalen. Niet alle onderzoeken vertellen hetzelfde verhaal, maar er kan wel bruikbare informatie aan worden onttrokken. In de volgende alinea gaan we in op de daadwerkelijke kosten voor jouw SEO campagne per maand en per uur specifiek.

Online Marketing specialisten Ali en Jake

Expertise nodig voor jouw online marketing?

Onze specialisten geven je advies op maat waarmee jij boven jouw concurrenten uit stijgt!

SEO kosten uitgedrukt in getallen

We zullen ons nu richten op de Europese (Nederlandse) SEO tarieven. Deze zoekmachine optimalisatie tarieven liggen tussen de 50 en 200 euro per uur. Wanneer u kiest om dit per maand af te nemen kunt u de kosten terugdringen naar ongeveer 40 euro per uur als minimaal bedrag. Het maximale blijft ongeveer hetzelfde.

U kunt bij ons SEO bedrijf ook kiezen voor een projectbekostiging. Dit is meestal voordeliger en u heeft vooraf een duidelijke peiling van hoeveel het project zal kosten. Hier zijn meestal ook al de SEO copywriting tarieven bij inbegrepen. Voor projecten zal het bedrag minimaal rond de 1.000 euro liggen. Het kan flink oplopen, maar het gemiddelde ligt rond de paar duizend euro wanneer het gaat om SEO prijzen.

Start direct jouw winstgevende SEO Campagne

Advies over SEO kosten per maand

Bij ons kunt u terecht voor advies over SEO prijzen. Dit zijn zowel de SEO kosten als de SEO copywriting tarieven. Omdat de kosten zo uiteen lopen kunt u het beste met een van onze specialisten in dialoog gaan. Telefonisch zijn onze consultants bereikbaar op 085 – 303 7173. Wij kunnen u raad geven over de prijzen voor de services die men verleent. Ook bieden wij zelf optimalisatie van uw website aan. Kom gerust langs bij ons kantoor om onze SEO tarieven uitgebreid door te nemen.

Ons werk

GC Biotech Cases afb 4

Meer dan 2.000 maandelijkse bezoekers!

GC Biotech

AJM van Houdt

Een stijging van 683% in organisch verkeer

A.J.M. van Houdt

De Wit hekwerken

4.000+ bezoekers per maand

De Wit Hekwerken

Ontdek jouw SEO score

Optimalisatie voor Google is een cruciaal onderdeel als je vindbaar wilt worden met jouw website. Weten hoe je ervoor staat en waar de kansen liggen? Wij helpen je verder! Geen standaard uitdraai, maar een echte analyse van ervaren SEO specialisten!

CirkelJake

Jake Stamenkovic

Jouw online marketing specialist

GRATIS website scan

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten hoe je ervoor staat.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.