Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Zoekmachine Optimalisatie Duurzame topposities
  • Word nr.1 in jouw branche
  • Samen winnen in Google
  • Duizenden top 3 posities
GRATIS website scan

Zoekmachine optimalisatie specialist inschakelen?

Een zoekmachine optimalisatie specialist is iemand die ervoor zorgt dat jij met jouw website hoog in de organische zoekresultaten van een zoekmachine als Google komt door middel van het optimaliseren van de drie pijlers van SEO; content (on page), linkbuilding en techniek. Alle drie deze pijlers staan heel nauw met elkaar in verband. Er is er dus niet één die je de belangrijkste kunt noemen. Stel dat je de optimalisatie van één van deze drie pijlers achterwege zou laten, dan wordt hoog scoren in Google heel lastig. Zelf kun je al een heel goed begin maken door bijvoorbeeld al content te schrijven en deze op jouw website te plaatsen. Het enige wat je in je achterhoofd moet hebben is de denkwijze van een bezoeker. Schrijf je met deze gedachte dan ben je vaak al goed opweg. Op deze manier kunnen de pagina’s al geïndexeerd worden door Google, aangezien dit de zoekmachine is die voor 90% gebruikt wordt, en kan een zoekmachine optimalisatie expert deze pagina’s later verder optimaliseren. Ook al moet de content dan volledig herschreven worden, Google herkent de pagina dan vaak al. Dus dan wordt de nieuwe tekst eerder geïndexeerd. Maar nu wat meer over de zoekmachine optimalisatie specialist!

Zoekmachine Optimalisatie
Usp's 3

Wat doet een zoekmachine optimalisatie specialist?

Een SEO specialist houdt zich bezig met de optimalisatie van jouw website binnen de drie pijlers van Google. Dit gaat dus om het on page plaatje, autoriteit creëren met linkbuilding en een technisch sterke website. Maar wat is on page? Wat houdt linkbuilding precies in? En wat wordt verstaan onder een technisch sterke website? Allemaal logische vragen die wij graag voor je beantwoorden.

Wat is on page precies?

On page is simpel gezegd alles wat te maken heeft met zoekwoorden en de content. Hieronder valt dus het zoekwoordonderzoek, content schrijven en het slim inrichten van alt teksten, meta descriptions, page titles en H1 tags. In ieder onderdeel staan de zoekwoorden centraal. Dat maakt het zoekwoordonderzoek dus heel belangrijk. Hierbij gaat het erom dat de juiste zoekwoorden worden gevonden en uitgezocht om zoveel mogelijk conversie mee te generen. Deze zoekwoorden worden ook weer gebruikt met de anchorteksten binnen een linkbuilding strategie. Maar wat houdt dit allemaal in?

Wat houdt linkbuilding in en hoe creëer ik autoriteit?

Met linkbuilding gaat een zoekmachine marketing specialist op zoek naar kwalitatieve backlinks. Hiermee link je vanaf een andere site naar jouw site. Vaak moet je betalen voor zo een link of je geeft er iets voor terug. Wanneer je er wat voor teruggeeft gaat het eigenlijk altijd om een linkruil met linkpartners. In dit geval plaats jij een link naar de website van jouw partner en andersom. Dit heet AB-linking. Echter is dat achterhaald door Google en wordt nu voornamelijk ABC-linking gebruikt. In dit geval zijn er dus drie partijen betrokken bij de ruil, waardoor Google dit moeilijk kan achterhalen. Maar er zijn ook veel andere manieren om backlinks te vergaren. Veel gebruikte manieren zijn de ouderwetse startpagina’s, een sterke homepage, en blog sites waar je een artikel op kunt plaatsen met een link hierin verwerkt. In alle gevallen wordt gebruik gemaakt van een anchor tekst. Dit is een tekst, bijna altijd met het een zoekwoord erin verwerkt, waar de link aan vast zit. Bijvoorbeeld ‘linkbuilding’. Op deze pagina gaan we overigens dieper in op dit onderwerp!

Ontdek jouw SEO score

Optimalisatie voor Google is een cruciaal onderdeel als je vindbaar wilt worden met jouw website. Weten hoe je ervoor staat en waar de kansen liggen? SAM Online Marketing helpt je verder! Geen standaard uitdraai, maar een echte analyse van ervaren SEO specialisten!

SEO Scan
Zoekmachine Optimalisatie Specialist
Jake Stamenkovic

Jouw zoekmachine specialist

GRATIS website scan

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten
hoe je ervoor staat.

Webdesign binnen zoekmachine optimalisatie

Webdesign is een belangrijk onderdeel van SEO, maar niet elke webdesigner is een SEO specialist. Omgekeerd kan het haast niet anders: een expert moet van webdesign afweten, anders komt het de optimalisatie niet ten goede. Een fantastisch mooie website kan er strak uitzien, maar voor iemand die gespecialiseerd is in zoekmachine optimalisatie kan het SEO technisch een weerzinwekkend geval zijn, en dus eveneens voor Google. Een verminderde online vindbaarheid in zoekmachines kan het gevolg zijn, ondanks kwalitatief hoog niveau webdesign. Belangrijk hierin is dan ook de snelheid van een website. Niemand wil wachten tot een pagina is ingeladen. Men klikt dan ook snel weg als dit wel het geval is. Daarnaast mogen een website en de pagina’s hierbinnen bijvoorbeeld geen W3C fouten en inline CSS regels hebben. Zo zijn er nog meer regels waar je je aan moet houden om te kunnen scoren in Google.

Prijs-kwaliteit van een zoekmachine optimalisatie specialist

Het is fijn om met behulp van een online marketing specialist hoog boven jouw concurrenten in Google te staan. Maar is het inzetten van professioneel online marketing bureau het waard? Zeker voor een MKB zijn dit prangende vragen die beantwoord moeten worden. Indien een online marketing bureau jouw website gegarandeerd bovenaan de zogenaamde organische resultaten kan brengen met SEO, zijn die uitgaven welbesteed. Een hoge positie betekent een hoog bezoekersaantal en daarmee meer conversie. Het uitbesteden aan een zoekmachine optimalisatie expert kan jouw gemaakte kosten binnen een mum van tijd terugverdienen, wat dit een goedkope methode maakt. Uiteindelijk komt zoekmachine optimalisatie dus neer op een investering!

Zoekmachine Optimalisatie Specialist
Usp's 3

Zoekmachine optimalisatie specialist inschakelen voor topposities!

SAM Online Marketing is een specialist bij uitstek. Betaalbaar voor alle segmenten. Als online marketing bureau zijn wij bedreven in webdesign en zoekmachine optimalisatie om de online vindbaarheid te verbeteren voor de organische zoekresultaten van Google. Wij helpen je graag naar de top. Wil je een stijlvolle website én een hoge positie in zoekmachines als Google? Vraag dan een offerte aan en laat ons online marketing bureau je bij jouw SEO optimalisatie helpen! Indien je nog vragen hebt of graag een vrijblijvend zoekmachine optimalisatie advies van een specialist wilt kun je telefonisch contact opnemen!

Zoekmachine Optimalisatie Uitbesteden
Usp's 3