Leestijd: 5 min

7 tekenen dat je aan het OVER-optimaliseren bent

Elke week leren we je weer wat bij over de wereld van (online) marketing. Een regelmatig terugkerend woord in onze blogs is dan ook optimaliseren. Wat moet je doen om je website te optimaliseren? Hoe beïnvloed je de zoekmachines? Hoe beïnvloed je je bezoekers?

Lees ook hoe je moet voorkomen dat je autoriteit op je website verliest!

Wij moedigen dit optimaliseren zeker aan, maar een ieder kan ook doorslaan in het optimaliseren. In deze blog wordt er op basis van 7 voortekenen voor gezorgd dat jij dit niet doet!

1. Anchor tekst bestaande uit teveel zoekwoorden

Het is goed om interne linkbuilding toe te passen. Hierbij teveel keywords gebruiken is niet goed! ‘Bekijk nu onze ‘geweldige nieuwe goedkope handige diensten’. Je denkt misschien dat dit goed is. Je gebruikt immers een hoop keywords. Google is echter geen fan van deze vorm van misbruik, waardoor je binnen de kortste keren tegen een penalty aan kunt lopen.

Hierbuiten verpest je met deze vorm van anchor teksten maken je linkprofiel. Je linkprofiel is de belangrijkste component van heel je SEO. Kijk hier dus voor uit.

De meest ouderwetse, maar toch ook beste manier om een anchor tekst te maken, blijft het simpelweg overnemen van de basis van je URL. Bijvoorbeeld: Bekijk nu onze pagina over zoekmachine marketing.

2. Irrelevante zoekwoorden

Probeer geen zoekverkeer te genereren die niet relevant is voor jouw website en product of dienst.

Voorheen gooide webmasters hun website vol met zoekwoorden die, hoe laten we het zeggen, volwassen gerelateerd zijn. Zij dachten hiermee enorm veel extra bezoekers aan te trekken en zo meer resultaat te boeken. Echter werd er niet bij stilgestaan dat de personen die op dat moment op die zoektermen aan het zoeken waren, op dat moment ook niet naar iets anders op zoek waren. Kortom: ze converteerden niet!

Als Google bezig is jouw website te indexeren, houden ze rekening met elk woord op jouw website. Hierna gaan ze je site ranken op relevante zoekopdrachten. Teveel content- of zoekwoorden die niet relevant zijn, zullen autoriteit van jouw website binnen de organische zoekresultaten alleen maar doen afnemen.

Over optimalisatie SEO

3. Alle interne- en externe links ‘naar boven’ laten linken

Een gezond linkprofiel heeft zowel links die naar de diepe interne pagina’s verwijzen, als links die naar de homepagina verwijzen. In de meeste gevallen verwijst het grootste gedeelte van een website haar links alleen naar de homepagina of de hoogste navigatiepagina hieronder.

Bij deze sites is de ratio van homepagina links ten opzichte van interne links erg hoog. Het gros van de websites ziet er ongeveer zo uit.

Alhoewel er niks mis is met doorlinken naar je homepagina, kan het teveel doorlinken er voor zorgen dat je je linkprofiel verzwakt. In de praktijk kom je dit veel te weinig tegen. Een sterk linkprofiel creëer je door de ratio van homepage links ten opzichte van deep links op ongeveer 1:1 te houden.

4. Meerdere H1’s gebruiken op één pagina

Een H1 header gebruik je voor de belangrijkste titel van de pagina. Helaas denken een hoop website eigenaren dat een geweldige SEO betekent dat je een hele zooi aan H1 headers moet gebruiken. Dit is absoluut niet waar!

Meer dan één H1 tag per pagina gebruiken is een schoolvoorbeeld van over-optimalisatie. Houd je altijd aan de regel: maar één H1 per pagina. Het is oké om meerdere H2’s H3’s en H4’s te gebruiken, maar gebruik maar één H1.

Volgende week zal je de laatste 3 tekenen krijgen. In de tussentijd kun je mooi bekijken of jij bovengenoemde fouten maakt op jouw website. Stay tuned!

Hulp nodig?

Je eigen bedrijf alleen naar een hoger niveau tillen, kan lastig zijn.
Heb je hulp nodig? Aarzel niet en neem contact met op!

Anderen bekeken ook

Leestijd: 5 min

AIDA Model Een MAGISCH Trucje: Het Aida Model Eenvoudig Uitgelegd! 🌟 Inhoudsopgave Wat is het Aida Model Aandacht trekken Kleurrijke plaatjes Interessante woorden Grappige verhalen Interesse wekken Spannende vragen Nieuwsgierigheid opwekken Verlangen opbouwen Leuke voorbeelden Belangrijke voordelen Actie ondernemen Makkelijke...

Leestijd: 5 min

Conversie: Hoe maak je van je website een verkoopmonster? Het verbeteren van de conversie van een website of webshop is cruciaal voor het succes van elke online onderneming. Conversie verwijst naar het proces waarbij bezoekers van een website of webshop...

Leestijd: 5 min

De Vouw en SAM Online Marketing De vouw. Het fenomeen houdt redacteuren, designers, marketeers en adverteerders al decennia lang bezig. Maar hoe belangrijk is de vouw vandaag de dag nog nu we op verschillende formaten schermen de online content bekijken? Voordat jij...

Leestijd: 5 min

Content is koning: Hoe kwalitatieve inhoud uw website naar de top kan brengen In de digitale wereld van vandaag is het niet voldoende om een ​​website te hebben die er alleen maar mooi uitziet. Het hebben van hoogwaardige inhoud is...