Leestijd: 5 min

De Homepage: Wat moet je wel doen en wat NIET ( Deel 2 )

Vorige week hebben we al besproken waar je moet beginnen voor het opzetten van een succesvolle homepagina. Hier hebben een aantal punten in besproken:

1: Ken je kopers
2: Schrijf eerst de rest van je pagina’s
3: Bepaal je unieke waardepropositie
4: Plan de ‘reis’ van jouw bezoeker
5: Bepaal het design van je website

Voor de volledige uitleg van deze punten kun je de blog van vorige week raadplegen. Wij hopen dat je hier al mee aan de slag bent gegaan. Om je homepagina helemaal booming te maken, hebben we hier de 4 laatste tips en trics.

6. Schrijf op een korte, bondige, natuurlijke wijze

De basis van je Homepagina is gemaakt. Nu komt een ietwat lastiger gedeelte: het daadwerkelijke schrijven van de Homepage. Je hebt op het moment dat je dit leest jouw doelgroep al bepaald, je weet hoe je moet schrijven om deze groep aan te spreken en je hebt jouw conversiedoelen reeds bepaald.

Allereerst wil ik je meegeven alle teksten ( zowel op je Homepage als de rest van je pagina’s ) op een zo natuurlijk mogelijke wijze te gebruiken. Geen enkele bezoeker zit écht te wachten op lastige vaktermen, lange bijzinnen en ‘inhumane’ advocaatstermen. Als jij tot je lezers wilt spreken, schrijf dan op een natuurlijke manier, zodat je lezers in jouw verhaal worden meegetrokken.

De beste manier om deze teksten in elkaar te zetten, is door eerst een lijst voor jezelf te maken waar essentiële informatie van de pagina in naar voren komt:

– De diensten van je bedrijf 
– Wat maakt jou uniek? ( unieke waardepropositie) 
– De locatie van je bedrijf en de manier waarop mensen met jou in contact kunnen komen ( adres, telefoonnummer, e-mail )

Probeer hierin een aantal slagzinnen te bedenken om al deze informatie met elkaar te verbinden. Doe dit op directe, bondige wijze.

Als laatste, schrijf op een persoonlijke manier. Probeer jezelf en jouw bedrijf in de pagina naar voren te laten komen. Mensen identificeren zich graag met een ander. Wanneer jij iets over jezelf vertelt, zullen jouw bezoekers eerder een band met je voelen.

7. Zorg voor een goede titel

Uit onderzoek is gebleken dat meer mensen de titel lezen dan de daadwerkelijke inhoud. Gek, he? Zoekmachines passen zich ook aan aan dit gedrag van mensen en hechten hierdoor meer waarde aan de titel, dan aan de inhoud zelf. De titel moet dan ook het volgende bevatten:

– Het spreek jouw buyer persona aan 
– Het is onderscheidend 
– Het bevat het belangrijkste keyword van de pagina
– Het is 6 tot 12 woorden lang 

Dit is lastig om allemaal te doen, maar aangezien de titel nog belangrijker is dan de inhoud, is het niet erg om hier ook net zoveel tijd aan kwijt te zijn als de inhoud.

8. Verbeter, verbeter, verbeter!

Wanneer jij een optimale Homepagina wilt schrijven, is het belangrijk om niet gelijk jouw eerste versie online te droppen. Wanneer je meerdere keren naar jouw tekst kijkt, zal je hier namelijk een hoop fouten uit kunnen halen. Te beginnen bij het schrijven van teveel woorden.

Een veelgemaakte fout onder beginnend online schrijvers, is het proberen na te doen van een echte schrijver. Om hun woorden kracht bij te zetten, gebruiken ze onnodig lange zinnen, zodat bezoekers meer het idee hebben dat ze een roman aan het lezen zijn, dan dat ze informatie krijgen. Hier ligt de kracht: informatie!

Schrijf alleen de informatie en bouw hier je zinnen omheen. Niet andersom. Met een bondige manier van schrijven, bedoel ik niet dat je alleen maar zinnen van maximaal 5 á 6 woorden gebruikt, maar dat elk woord zijn functie heeft.

Als laatste tip ter verbetering, wil ik je adviseren jouw geschreven tekst hardop voor te lezen voor jezelf. Op deze manier haal je niet alleen rare- of onduidelijke zinnen uit je tekst, maar op het moment dat je jezelf ermee gaat vervelen, weet je dat je lezers ook verveeld raken.

Homepage verbeteren

‘De knippertest? wat is dat nu weer?’, zal je waarschijnlijk bij jezelf denken. De knippertest refereert aan het feit dat een nieuwe bezoekers binnen 5 seconden moet kunnen begrijpen wie je bent en wat je doet. Dit is ongeveer de tijd tussen het twee keer knipperen van je ogen in. In dit tijdsbestek moet in ieder geval de naam van je bedrijf en het product of de dienst die je aanbiedt duidelijk zijn.

Al met al zul je met deze tips een kwalitatief goede Homepagina kunnen schrijven, die ook voldoet aan de eisen van verschillende zoekmachines. Volgende week zul je lezen hoe je je website moet bewerken, zonder je SEO street credibility te verliezen.

Hulp nodig?

Je eigen bedrijf alleen naar een hoger niveau tillen, kan lastig zijn.
Heb je hulp nodig? Aarzel niet en neem contact met op!

Anderen bekeken ook

Leestijd: 5 min

AIDA Model Een MAGISCH Trucje: Het Aida Model Eenvoudig Uitgelegd! 🌟 Inhoudsopgave Wat is het Aida Model Aandacht trekken Kleurrijke plaatjes Interessante woorden Grappige verhalen Interesse wekken Spannende vragen Nieuwsgierigheid opwekken Verlangen opbouwen Leuke voorbeelden Belangrijke voordelen Actie ondernemen Makkelijke...

Leestijd: 5 min

Conversie: Hoe maak je van je website een verkoopmonster? Het verbeteren van de conversie van een website of webshop is cruciaal voor het succes van elke online onderneming. Conversie verwijst naar het proces waarbij bezoekers van een website of webshop...

Leestijd: 5 min

De Vouw en SAM Online Marketing De vouw. Het fenomeen houdt redacteuren, designers, marketeers en adverteerders al decennia lang bezig. Maar hoe belangrijk is de vouw vandaag de dag nog nu we op verschillende formaten schermen de online content bekijken? Voordat jij...

Leestijd: 5 min

Content is koning: Hoe kwalitatieve inhoud uw website naar de top kan brengen In de digitale wereld van vandaag is het niet voldoende om een ​​website te hebben die er alleen maar mooi uitziet. Het hebben van hoogwaardige inhoud is...