Meer dan 700 succesvolle klanten
 • Mobile check 1Geen gouden bergen
 • Mobile check 2Concrete doelstellingen
 • Mobile check 3Vlot contact
 • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen

GRATIS advies over jouw website

Wij scannen jouw website GRATIS op conversie en laten jou weten hoe je ervoor staat.

Dienstpagina / Landingspagina - SEO Scan

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Home | Zoekmachine optimalisatie kosten

Zoekmachine optimalisatie kosten

Voor een leek kan zoekmachine optimalisatie een vrij abstract begrip zijn. Een inschatting maken van de kosten kan daarom lastig zijn indien u geen SEO specialist bent. De prijzen voor het optimaliseren van een website voor Google hoeven niet altijd vast te liggen. Een uitleg van een online marketing bureau voor de kostenbepaling is daarom gewenst. Hieronder een aantal voorbeelden, opdat men een idee kan vormen hoe de kosten van zoekmachine optimalisatie stand komen.

Kosten van zoekmachine optimalisatie voor een website

De kosten voor zoekmachine optimalisatie verschillen per online marketing bureau of per SEO specialist. Hieronder een aantal punten om rekening mee te houden:

 • Analyse van de website;
 • Updaten en optimaliseren van design;
 • Optimaliseren van content;
 • Periodieke updates.
Contact met ons opnemen

Analyse en kosten

De kosten voor zoekmachine optimalisatie wordt niet zo zeer bepaald door de analyse zelf, als wel door de uitslag van een analyse. De uitslag kan bepalen of de huidige website gebruikt kan worden voor optimalisatie of dat een nieuwe site ontworpen moet worden, wat gewoonlijk hogere onkosten met zich mee brengt. Toch hoeft het uitbesteden van een nieuwe site aan een online marketing bureau niet altijd nadelig te zijn. Indien de zoekmachine optimalisatie op een frisse website beter verloopt, kunnen de gemaakte kosten makkelijk terugverdiend worden vanwege de verbeterde online vindbaarheid. Met het vasthouden aan een oude, minder geschikte, website kan men juist relatief hoger in kosten uitkomen met de zoekmachine optimalisatie indien men de topposities hoog bovenaan in Google er niet mee kan bereiken.

Webdesign en prijzen

Op webdesign kan al in kosten voor zoekmachine optimalisatie bespaard worden, indien een website al relatief up-to-date is en voor meerdere platformen ‘responsive’ is gemaakt (denk bij platformen aan smartphones, laptops, desktop computers). Als dit niet zo is, gaan de kosten van zoekmachine optimalisatie onder meer zitten in het responsive en toegankelijk maken van uw pagina’s. Ook als u uw website richt op een type potentiële klanten die slechts van één platform gebruik maken zal u uw site responsive moeten maken. Zoekmachines als Google beoordelen uw webpagina’s op algeheel webdesign en met name toegankelijkheid. Als het kosten met zich meebrengt om deze punten van zoekmachine optimalisatie door een internet marketing bureau te laten verbeteren is dat welbesteed.

Content en prijzen

De zoekmachine optimalisatie van content kan variëren in kosten, naarmate er meer content van de opdrachtgever wordt verlangd. Minder content betekent lagere prijzen. Bij content kunt u denken aan het optimaliseren van een homepage of landingspagina. Een ander aspect wat de onkosten bepaalt voor de zoekmachine optimalisatie van dergelijke webpagina’s is de moeilijkheid van de opdracht. Indien u op de meest gewilde zoekwoorden gevonden wilt worden en bovenaan in de organische zoekresultaten van Google wilt staan kunt u dat terug zien in hogere kosten voor de zoekmachine optimalisatie.

Updates en maandelijkse kosten

Zoekmachine optimalisatie is binnen de internet marketing geen statische bezigheid en kan maandelijkse service kosten aan een online marketing bureau met zich mee brengen. Zoekmachines zoals Google updaten hun zoekalgoritmen voortdurend om digitale zoekers de meest gewenste websites bovenaan de organische resultaten voor te schotelen. Om voortdurend hoog in de organische zoekresultaten van Google te staan is continue zoekmachine optimalisatie vereist, wat de nodige kosten met zich meebrengt. Maar een SEO expert van hogere kwaliteit uit een internet marketing bureau is in relatieve zin de meest goedkope keuze. Aangezien continue hoog in een zoekmachine staan betekent dat men een betrouwbare bron van bezoekers genereert en daarmede een betrouwbare inkomstenbron zijn de kosten van zoekmachine optimalisatie vrij snel terugverdiend.

SEO specialist voor een prijs op maat

Zoekt u een zoekmachine optimalisatie bureau die beschikt over expertise én waarvan de kosten betaalbaar zijn voor zowel grote bedrijven als MKB’s? Dan bent u bij SAM Online Marketing op de juiste plaats om uw online vindbaarheid te verbeteren. De prijzen voor zoekmachine optimalisatie zijn relatief laag indien u er meer rendement voor terugkrijgt. Ons internet marketing bureau zal u hierin bijstaan. Haal daarom meer uit uw website, vraag direct een offerte aan en wordt hoog bovenaan in Google online vindbaar gemaakt.

Neem telefonisch contact op met een SEO specialist uit ons internet marketing bureau voor een vrijblijvend advies. Of neem contact op als u nog vragen hebt over de kosten van onze zoekmachine optimalisatie.

Ons werk

20 zoekwoorden in de top 10 Boxspring Gekte De case bekijken
67% stijging organisch verkeer Jut & Juul De case bekijken
31 top 10 posities Koffiebekerbestellen.nl De case bekijken
20 zoekwoorden in de top 10 Boxspring Gekte De case bekijken
67% stijging organisch verkeer Jut & Juul De case bekijken
31 top 10 posities Koffiebekerbestellen.nl De case bekijken

Jouw specialisten

Mimas Linkbuilding specialist
Pim Online marketing specialist
Junior Onpage SEO / Google Ads specialist
Callisto Data analist / Conversie specialist
Maak kennis met het team
Meet jouw SEO score

Optimalisatie voor Google is een cruciaal onderdeel als je vindbaar wilt worden met jouw website. Weten hoe je ervoor staat en waar de kansen liggen? Wij helpen je verder! Geen standaard uitdraai, maar een echte analyse van ervaren SEO specialisten!

 • Premium analyse
 • Uitgevoerd door echte specialisten
 • Analyse van on-page, techniek en autoriteit
 • Concrete verbeterpunten

GRATIS advies over jouw website

Wij scannen jouw website GRATIS op conversie en laten jou weten
hoe je ervoor staat.

Homepagina / Landingspagina - Scan Formulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hier zijn wij ontzettend trots op

“Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben, alle afspraken zijn tot nu nagekomen.

Wat ik zeer belangrijk vindt is dat als er een verandering plaats moet vinden dat het snel gedaan wordt, en dat is hier zeer zeker het geval!”

- Brahim Vlogs