Tool adreswijziging omslag

Leestijd: 5 min

Nieuwe features Google Search Console: website migratie

Google heeft vorige maand een serie nieuwe features aangekondigd, die as we speak uitgerold worden. Hierbij moeten gebruikers verder worden geholpen als het gaat om website migratie. Door de ‘Tool Adreswijziging’ kan men Google een melding geven wanneer een website wordt verhuisd. Dit fenomeen is zelfs op subdomein niveau aan te passen.

Wanneer Google een melding krijgt dat een domein verandert, zal het prioriteiten geven aan het crawlen van de website en zal de zoekmachine het nieuwe domein gaan indexeren boven het oude domein. Om deze tool makkelijker te gebruiken te maken voor gebruikers, voegt Google de volgende features toe:

Redirect validatie

Wanneer je jouw website verhuist naar een nieuw domein, dienen er allemaal 301 redirects van de oude URL’s naar de nieuwe URL’s doorgezet te worden. De Tool Adreswijziging zal de redirects valideren voor de top 5 URL’s van de website. Search Console geeft duidelijk aan wanneer een redirect geldig is en wanneer niet. Wanneer de redirect geldig is, kun je hem direct bevestigen.

Tool adreswijziging voorbeeld

On-screen herinneringen

Zodra je een verzoek tot adreswijziging hebt ingediend, zal Google Search Console je hieraan herinneren wanneer je inlogt. Dit geldt zowel voor het inloggen op het oude domein als het nieuwe domein.

Tool adreswijziging on screen reminder

Nadeel Tool Adreswijziging

Er is wel een nadeel aan deze nieuwe tool van Google. Deze staat op dit moment namelijk nog in de kinderschoenen. Hierdoor kan het soms tot wel 180 dagen duren om het verzoek tot adreswijziging te voltooien. De reminder van hierboven zal tijdens het gehele proces in beeld blijven.

Al met al is de Tool Adreswijziging een mooi hulpmiddel als je jouw website naar een nieuw (sub)domein verhuist. Toch is het slechts een hulpmiddel en kun je het proces er hooguit wat mee versnellen. Dit betekent niet dat je de normale stappen moet vergeten. Vergeet niet alles met jouw hosting af te stemmen en zorg voor de juiste redirects.

Bekijk ook onze blog over hoe je je website een veilige omgeving voor hackers maakt!

 

Hulp nodig?

Je eigen bedrijf alleen naar een hoger niveau tillen, kan lastig zijn.
Heb je hulp nodig? Aarzel niet en neem contact met op!

Anderen bekeken ook

Leestijd: 5 min

AIDA Model Een MAGISCH Trucje: Het Aida Model Eenvoudig Uitgelegd! 🌟 Inhoudsopgave Wat is het Aida Model Aandacht trekken Kleurrijke plaatjes Interessante woorden Grappige verhalen Interesse wekken Spannende vragen Nieuwsgierigheid opwekken Verlangen opbouwen Leuke voorbeelden Belangrijke voordelen Actie ondernemen Makkelijke...

Leestijd: 5 min

Conversie: Hoe maak je van je website een verkoopmonster? Het verbeteren van de conversie van een website of webshop is cruciaal voor het succes van elke online onderneming. Conversie verwijst naar het proces waarbij bezoekers van een website of webshop...

Leestijd: 5 min

De Vouw en SAM Online Marketing De vouw. Het fenomeen houdt redacteuren, designers, marketeers en adverteerders al decennia lang bezig. Maar hoe belangrijk is de vouw vandaag de dag nog nu we op verschillende formaten schermen de online content bekijken? Voordat jij...

Leestijd: 5 min

Content is koning: Hoe kwalitatieve inhoud uw website naar de top kan brengen In de digitale wereld van vandaag is het niet voldoende om een ​​website te hebben die er alleen maar mooi uitziet. Het hebben van hoogwaardige inhoud is...