Meer dan 700 succesvolle klanten
 • Mobile check 1Geen gouden bergen
 • Mobile check 2Concrete doelstellingen
 • Mobile check 3Vlot contact
 • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen

GRATIS advies over jouw website

Wij scannen jouw website GRATIS op conversie en laten jou weten hoe je ervoor staat.

Dienstpagina / Landingspagina - SEO Scan

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

SEO consultant

Bent u op zoek naar een SEO consultant? Dan ben u waarschijnlijk niet tevreden over de huidige zoekmachine optimalisatie resultaten van uw website of onderneming. Met SEO consultancy optimaliseert ons online marketing bureau uw website van A tot Z.  U bent op zoek naar een specialist, omdat de potentie van uw website niet optimaal wordt benut. Als u een SEO consultant gaat inhuren, benut u deze potentie wel en kunt u uzelf online beter laten zien. Voordat u halsoverkop conclusies betreffende uw website gaat trekken, is het belangrijk op zoek te gaan naar de juiste professional op dit gebied. Op deze pagina komt u erachter hoe wij als SEO consultant te werk gaan en waarom u voor ons online marketing bureau moet kiezen.

Contact met ons opnemen

Diensten van een SEO consultant

Een SEO consultant heeft zich gespecialiseerd in het vakgebied zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization). Een consultancy van deze specialist is erop gericht maximale winst te behalen uit uw online activiteiten via zoekmachines als Google. Maar hoe doet hij dit? Een SEO specialist richt zich erop websites te optimaliseren voor zoekmachines. Denk hierbij aan de organische zoekresultaten van zoekmachines als Google, Bing en Yahoo.

 Advies van een SEO expert over de voor u relevante zoektermen

Om optimaal rendement uit uw online activiteiten te halen, moet een SEO consultant ervoor zorgen dat uw website zal ranken op de voor u relevante zoekwoorden. Wanneer u bijvoorbeeld een advocatenkantoor hebt, wilt u goed gevonden worden op alle zoekwoorden die met de advocatuur te maken hebben. Daarbuiten kunt u de afweging maken of u gevonden wilt worden op lokale, regionale of internationale basis. De concurrentie hierin verschilt enorm.

Natuurlijk is winst behalen op uw website het uiteindelijke doel. Ranken op de voor u relevante zoekwoorden is hier een middel voor, maar wat is het gehele proces van een consultancy als u een SEO consultant gaat inhuren?

Wat is het proces van een zoekmachine optimalisatie consultant?

Wanneer u interesse heeft in SEO bureau, is het belangrijk dat deze de juiste online stappen voor u uitvoert. Wij hebben het zoekmachine optimalisatie proces voor u op een rij gezet. Op deze manier krijgt u een beeld van ons consultancy en weet u wat onze experts uitvoeren om uw website bovenaan in Google te krijgen:

 • Zoekwoordonderzoek;
 • Content invulling;
 • Linkbuilding;
 • Conversie optimalisatie.

Zoekwoordonderzoek

Zoals eerder gezegd, moet een SEO consultant zich eerst bezighouden met het voeren van een zoekwoordonderzoek. Dit is de belangrijkste stap in het genereren van online bezoekers. Als het hier al mis gaat zal u geen ‘gerichte’ bezoekers op uw website krijgen. De specialist moet bepalen wat voor u de relevante zoekwoorden zijn. Dit zijn zoekwoorden die perfect aansluiten op de diensten en producten die u levert. Wij stellen een lijst op met mogelijke zoekwoorden. Deze bespreken we vervolgens samen. Hierna moet in kaart worden gebracht wat het zoekvolume en de concurrentie hiervan is. Aan de hand hiervan moet worden bepaald wat de precieze invulling van uw content wordt door onze SEO consultant.

De invulling van de content door een SEO consultant

Als alle zoekwoorden in kaart zijn gebracht en er is vastgesteld op welke zoekwoorden we uw website gaan laten scoren, kan de consultancy van de SEO consultant echt beginnen. De sitestructuur moet worden bepaald, waarna de content kan worden geschreven. Hierin worden thema’s bepaald en wordt er gekeken naar de doelgroep en de manier waarop teksten geschreven moeten worden.

Ook wordt er gekeken naar hoe er verbanden binnen de content moeten worden gelegd, zodat er een overzichtelijk web ontstaat. Door deze overzichtelijke structuur heeft een bot van Google snel door waar de website over gaat en zal de bot u sneller belonen met een hoge positie in de zoekmachine. Toch gaat onze SEO consultant verder dan alleen interne optimalisatie van uw website.

Advies over linkbuilding (Extern en intern)

De volgende online bezigheid voor de SEO consultant is het uitvoeren van de linkbuilding voor uw website. De interne linkbuilding valt deels onder de content invulling. Welke pagina verwijst waarnaar door en hoe wordt de ‘juice’ over uw website verdeeld? Moet er gebruik gemaakt worden van een SILO structuur, of moeten alle pagina’s als gelijkwaardig worden gezien? Dit soort vragen spelen een rol in dit onderdeel.

Als de interne structuur van de pagina is bepaald, zal de SEO consultant zich bezighouden met de externe linkbuilding. U komt pas bovenaan in Google als uw website autoriteit heeft opgebouwd. Dit doet u ook door activiteiten buiten uw website om. Profileer uzelf als expert op uw vakgebied door bijvoorbeeld blogs te schrijven voor andere websites of online problemen op andere sites op te lossen. Link dit wel door naar uw website. Pas dan zal u autoriteit gaan opbouwen voor uw eigen website. Andere methodes om de autoriteit op te bouwen zijn het plaatsen van links. Met diverse tools kan een SEO consultant externe linkbuilding voor u perfectioneren en zodoende een natuurlijk linkprofiel opbouwen.

Ons werk

20 zoekwoorden in de top 10 Boxspring Gekte De case bekijken
67% stijging organisch verkeer Jut & Juul De case bekijken
31 top 10 posities Koffiebekerbestellen.nl De case bekijken
20 zoekwoorden in de top 10 Boxspring Gekte De case bekijken
67% stijging organisch verkeer Jut & Juul De case bekijken
31 top 10 posities Koffiebekerbestellen.nl De case bekijken

Jouw specialisten

Mimas Linkbuilding specialist
Pim Online marketing specialist
Ali Google Ads specialist
Callisto Data analist / Conversie specialist
Maak kennis met het team
Meet jouw SEO score

Optimalisatie voor Google is een cruciaal onderdeel als je vindbaar wilt worden met jouw website. Weten hoe je ervoor staat en waar de kansen liggen? Wij helpen je verder! Geen standaard uitdraai, maar een echte analyse van ervaren SEO specialisten!

 • Premium analyse
 • Uitgevoerd door echte specialisten
 • Analyse van on-page, techniek en autoriteit
 • Concrete verbeterpunten

GRATIS advies over jouw website

Wij scannen jouw website GRATIS op conversie en laten jou weten
hoe je ervoor staat.

Homepagina / Landingspagina - Scan Formulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan alleen SEO consultancy: Conversie optimalisatie

Bovenstaande stappen staan voor de SEO consultant volledig in het teken van traffic genereren via Google. Als deze constante toevoer eenmaal is gecreëerd, kan er echt aan omzet gedacht worden. De bezoekers moeten namelijk worden omgezet in klanten, dit wordt ook wel conversie genoemd. Doordat wij ook een webdesign bureau zijn hebben wij oog voor het verbeteren van de conversie. Wij kunnen uw website zodanig inrichten en aanpassen dat een bezoeker van A naar B wordt geleid. Dit doen we door bijvoorbeeld Call To Action elementen in te bouwen, een prachtige vormgeving te ontwikkelen, een uniek lettertype en schitterende afbeeldingen toe te voegen. Zo zijn er nog meer tools die we kunnen inzetten om uw conversiepercentage te verhogen. Pas wanneer er een fatsoenlijk percentage van de bezoekers klant bij u wordt, is de consultancy geslaagd en heeft de SEO consultant zijn werk goed gedaan.

In zee met een SEO consultant van ons bureau

Alleen een echte SEO consultant kan het bovengenoemde proces op een gedegen manier voor u uitvoeren. Wanneer u dit zelf probeert te doen, zal uw ROI (return on investment) bijzonder laag zijn. Schakel dus een echte SEO specialist of expert in. SAM Online Marketing is uw aangewezen partner. Door onze bewezen diensten verhogen wij de online omzet van onze partners met wel 70%.

Wilt u SAM Online Marketing inhuren voor uw SEO consultancy, of heeft u verdere vragen over onze aanpak, neemt u dan direct contact met ons op. Een SEO consultant van ons bureau helpt u Google in te zetten om meer traffic te genereren. Doe een gratis SEO check! SEO uitbesteden doet u bij SAM Online Marketing.

Hier zijn wij ontzettend trots op

“Met SAM Online Marketing heb ik topposities behaald in Google. Vriendelijke gasten en geduldig! Bedankt SAM :).

Professioneel, uniek en conversie gericht. Sterke team. Ik heb veel over Sam Online Marketing gehoord. Daarna heb ik gekozen om al mijn online marketing aan Sam Design te over laten. Nu 2 jaar later, ben ik nog steeds super blij, Met als resultaat dat mijn haartransplantatie bedrijf de nr1 is gekozen en populairste bedrijf is geworden.

Ik word uitstekend gevonden. De website is heel professioneel ingericht. Ik krijg alleen maar complimenten. Dit te danken aan aan Sam Design! Dankzij jullie is GlobalHair groot geworden!”

- Global Hair