SEO consultant

Samen vooruit, samen winnen

Bent u op zoek naar een SEO consultant? Dan ben u waarschijnlijk niet tevreden over de huidige zoekmachine optimalisatie resultaten van uw website of onderneming. Met SEO consultancy optimaliseert ons online marketing bureau uw website van A tot Z.  U bent op zoek naar een specialist, omdat de potentie van uw website niet optimaal wordt benut. Als u een SEO consultant gaat inhuren, benut u deze potentie wel en kunt u uzelf online beter laten zien. Voordat u halsoverkop conclusies betreffende uw website gaat trekken, is het belangrijk op zoek te gaan naar de juiste professional op dit gebied. Op deze pagina komt u erachter hoe wij als SEO consultant te werk gaan en waarom u voor ons online marketing bureau moet kiezen.

Beter zichtbaar op het internet!

Diensten van een SEO consultant

Een SEO consultant heeft zich gespecialiseerd in het vakgebied zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization). Een consultancy van deze specialist is erop gericht maximale winst te behalen uit uw online activiteiten via zoekmachines als Google. Maar hoe doet hij dit? Een SEO specialist richt zich erop websites te optimaliseren voor zoekmachines. Denk hierbij aan de organische zoekresultaten van zoekmachines als Google, Bing en Yahoo.

Advies van een SEO expert over de voor u relevante zoektermen

Om optimaal rendement uit uw online activiteiten te halen, moet een SEO consultant ervoor zorgen dat uw website zal ranken op de voor u relevante zoekwoorden. Wanneer u bijvoorbeeld een advocatenkantoor hebt, wilt u goed gevonden worden op alle zoekwoorden die met de advocatuur te maken hebben. Daarbuiten kunt u de afweging maken of u gevonden wilt worden op lokale, regionale of internationale basis. De concurrentie hierin verschilt enorm.

Natuurlijk is winst behalen op uw website het uiteindelijke doel. Ranken op de voor u relevante zoekwoorden is hier een middel voor, maar wat is het gehele proces van een consultancy als u een SEO consultant gaat inhuren?

Wat is het proces van een zoekmachine optimalisatie consultant?

Wanneer u interesse heeft in SEO bureau, is het belangrijk dat deze de juiste online stappen voor u uitvoert. Wij hebben het zoekmachine optimalisatie proces voor u op een rij gezet. Op deze manier krijgt u een beeld van ons consultancy en weet u wat onze experts uitvoeren om uw website bovenaan in Google te krijgen:

  • Zoekwoordonderzoek;
  • Content invulling;
  • Linkbuilding;
  • Conversie optimalisatie.
Online Marketing specialisten Ali en Jake

Expertise nodig voor jouw online marketing?

Onze specialisten geven je advies op maat waarmee jij boven jouw concurrenten uit stijgt!

Zoekwoordonderzoek

Zoals eerder gezegd, moet een SEO consultant zich eerst bezighouden met het voeren van een zoekwoordonderzoek. Dit is de belangrijkste stap in het genereren van online bezoekers. Als het hier al mis gaat zal u geen ‘gerichte’ bezoekers op uw website krijgen. De specialist moet bepalen wat voor u de relevante zoekwoorden zijn. Dit zijn zoekwoorden die perfect aansluiten op de diensten en producten die u levert. Wij stellen een lijst op met mogelijke zoekwoorden. Deze bespreken we vervolgens samen. Hierna moet in kaart worden gebracht wat het zoekvolume en de concurrentie hiervan is. Aan de hand hiervan moet worden bepaald wat de precieze invulling van uw content wordt door onze SEO consultant.

Start direct jouw winstgevende SEO Campagne

De invulling van de content door een SEO consultant

Als alle zoekwoorden in kaart zijn gebracht en er is vastgesteld op welke zoekwoorden we uw website gaan laten scoren, kan de consultancy van de SEO consultant echt beginnen. De sitestructuur moet worden bepaald, waarna de content kan worden geschreven. Hierin worden thema’s bepaald en wordt er gekeken naar de doelgroep en de manier waarop teksten geschreven moeten worden.

Ook wordt er gekeken naar hoe er verbanden binnen de content moeten worden gelegd, zodat er een overzichtelijk web ontstaat. Door deze overzichtelijke structuur heeft een bot van Google snel door waar de website over gaat en zal de bot u sneller belonen met een hoge positie in de zoekmachine. Toch gaat onze SEO consultant verder dan alleen interne optimalisatie van uw website.

Ons werk

GC Biotech Cases afb 4

Meer dan 2.000 maandelijkse bezoekers!

GC Biotech

AJM van Houdt

Een stijging van 683% in organisch verkeer

A.J.M. van Houdt

De Wit hekwerken

4.000+ bezoekers per maand

De Wit Hekwerken

Advies over linkbuilding (Extern en intern)

De volgende online bezigheid voor de SEO consultant is het uitvoeren van de linkbuilding voor uw website. De interne linkbuilding valt deels onder de content invulling. Welke pagina verwijst waarnaar door en hoe wordt de ‘juice’ over uw website verdeeld? Moet er gebruik gemaakt worden van een SILO structuur, of moeten alle pagina’s als gelijkwaardig worden gezien? Dit soort vragen spelen een rol in dit onderdeel.

Als de interne structuur van de pagina is bepaald, zal de SEO consultant zich bezighouden met de externe linkbuilding. U komt pas bovenaan in Google als uw website autoriteit heeft opgebouwd. Dit doet u ook door activiteiten buiten uw website om. Profileer uzelf als expert op uw vakgebied door bijvoorbeeld blogs te schrijven voor andere websites of online problemen op andere sites op te lossen. Link dit wel door naar uw website. Pas dan zal u autoriteit gaan opbouwen voor uw eigen website. Andere methodes om de autoriteit op te bouwen zijn het plaatsen van links. Met diverse tools kan een SEO consultant externe linkbuilding voor u perfectioneren en zodoende een natuurlijk linkprofiel opbouwen.

Meer dan alleen SEO consultancy: Conversie optimalisatie

Bovenstaande stappen staan voor de SEO consultant volledig in het teken van traffic genereren via Google. Als deze constante toevoer eenmaal is gecreëerd, kan er echt aan omzet gedacht worden. De bezoekers moeten namelijk worden omgezet in klanten, dit wordt ook wel conversie genoemd. Doordat wij ook een webdesign bureau zijn hebben wij oog voor het verbeteren van de conversie. Wij kunnen uw website zodanig inrichten en aanpassen dat een bezoeker van A naar B wordt geleid. Dit doen we door bijvoorbeeld Call To Action elementen in te bouwen, een prachtige vormgeving te ontwikkelen, een uniek lettertype en schitterende afbeeldingen toe te voegen. Zo zijn er nog meer tools die we kunnen inzetten om uw conversiepercentage te verhogen met een SEO campagne. Pas wanneer er een fatsoenlijk percentage van de bezoekers klant bij u wordt, is de consultancy geslaagd en heeft de SEO consultant zijn werk goed gedaan.

SEO Specialist

Samen winnen met online marketing?

Waarom staat je website nog niet bovenaan in Google? Wij zoeken het voor je uit! Een van onze specialisten duikt in jouw website en

In zee met een SEO consultant van ons bureau

Alleen een echte SEO consultant kan het bovengenoemde proces op een gedegen manier voor u uitvoeren. Wanneer u dit zelf probeert te doen, zal uw ROI (return on investment) bijzonder laag zijn. Schakel dus een echte SEO specialist of expert in. SAM Online Marketing is uw aangewezen partner. Door onze bewezen diensten verhogen wij de online omzet van onze partners met wel 70%.

Wilt u SAM Online Marketing inhuren voor uw SEO consultancy, of heeft u verdere vragen over onze aanpak, neemt u dan direct contact met ons op. Een SEO consultant van ons bureau helpt u Google in te zetten om meer traffic te genereren. Doe een gratis SEO check! SEO uitbesteden doet u bij SAM Online Marketing.

Ontdek jouw SEO score

Optimalisatie voor Google is een cruciaal onderdeel als je vindbaar wilt worden met jouw website. Weten hoe je ervoor staat en waar de kansen liggen? Wij helpen je verder! Geen standaard uitdraai, maar een echte analyse van ervaren SEO specialisten!

CirkelJake

Jake Stamenkovic

Jouw online marketing specialist

GRATIS website scan

Wij scannen jouw website GRATIS en laten jou weten hoe je ervoor staat.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.