Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Wat is Domain authority?

Wat is Domain authority?

Domein Authority, ook wel DA genoemd, is de waarde van jouw website als geheel. Deze waarde kan gezien worden als de verzameling van al jouw Page Authority. Dit is een indicator, door Moz ontwikkeld, die grote invloed heeft op de ranking van je website in de zoekresultaten. Met de DA kun je de waarde van een website vergelijken met die van andere websites. Vroeger werd vooral gebruikt gemaakt van de Google Pagerank. Deze wordt tegenwoordig niet meer ge├╝pdatet door Google. Daarom is het gebruik van de DA een goed alternatief.

Berekenen van domain authority

Moz berekent de DA aan de hand van diverse factoren zoals bijvoorbeeld het aantal linking root domain. Dit is het totaal aantal links van andere websites naar jouw site. Andere factoren die meewegen zijn de MozRank en MozTrust. De DA wordt aangegeven op een schaal van o tot 100. Waarbij geldt dat stijgen met een pagina van 15 naar 25 makkelijker is dan stijgen van 60 naar 70. De domeinautoriteit speelt een grote rol in het hoog in Google komen. Je kunt eenvoudig inzicht krijgen in jouw DA en PA door de Moz Toolbar te downloaden. De PA staat voor Page authority die door Moz aan iedere individuele pagina geeft.

DA verhogen

Het is mogelijk om je domain authority te verhogen met meerdere activiteiten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om regelmatig content te publiceren. Dit kun je doen door middel van het publiceren van blogs en het updaten en vernieuwen van bestaande pagina’s. Naast het toevoegen van nieuwe content, is het ook belangrijk dat dit als waardevol wordt gezien. Dit doe je door middel van linkbuilding. Dit samen zorgt ervoor dat je je DA kan verhogen.