Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Wat is Page Authority?

Wat is Page Authority?

Page Authority, ook wel PA genoemd, is de waarde van een pagina op uw website. De PA is ontwikkeld door Moz, om deze waarde ongeveer aan te geven. Deze indicator bepaald in grote mate (samen met de DA) hoe goed een pagina van een website scoort in de organische zoekresultaten van Google op bepaalde zoekwoorden.

Hoe werkt Page Authority?

De PA is gebaseerd op een puntenschaal van o tot 100, waarbij 100 de hoogste waarde is. De Page Authority van je pagina kun je eenvoudig achterhalen met behulp van de Moz Tool Bar.

De PA waarde kan het best gebruikt worden om uw pagina te vergelijken met andere webpagina’s. De links op uw pagina’s en die van concurrenten kunnen geanalyseerd worden en zodoende kan bepaald worden welke pagina het beste linkprofiel heeft. De pagina autoriteit is hiermee een wezenlijk onderdeel binnen zoekmachine optimalisatie en hoog in Google komen.

Page Authority verbeteren

Het is lastig om Page Authority precies te verbeteren zoals zou moeten. Dit komt omdat het net als Google’s algoritme zeer gecompliceerd is. Je kunt dus het beste je SEO verbeteren. Als je dit doet, dan is dit ook goed voor je PA. Wil je liever je SEO uitbesteden en het verbeteren laten doen door professionals? Neem dan contact met ons op.