Wat is een SEO titel?

Een SEO titel is de titel van een pagina van de website zoals deze in de zoekresultaten wordt getoond. Het kan voorkomen dat de SEO titel verschilt van de titel van de pagina die uw bezoekers op de website zelf zien. Het is verstandig om goed na te denken over de SEO titel.

Als uw website over een bepaald onderwerp gaat, kunt u bepaalde stukken van een titel weglaten bij de titel op de webpagina. Een voorbeeld: u heeft een website over katten en gaat een pagina schrijven over drinkbakjes voor katten. Het is logisch dat de pagina op uw website over drinkbakjes voor katten gaat. De titel op de pagina kan dan bijvoorbeeld ‘Drinkbakjes in elke soort en maat’ zijn. Als deze SEO titel in de zoekresultaten verschijnt is het niet meer duidelijk dat het voor katten is. Dit is dus een reden om een SEO titel te schrijven waaruit dit wel duidelijk wordt.

SEO titel in WordPress

De SEO titel in WordPress is gemakkelijk aan te passen met een veelgebruikte plugin, Yoast SEO. Deze plugin wordt door veel gebruikers van WordPress gebruikt voor website optimalisatie en zoekmachine optimalisatie. De SEO titel is gemakkelijk aan te passen in de plugin zodra deze is geïnstalleerd. Naast de SEO titel is bijvoorbeeld ook de meta description aan te passen in deze plugin. Het handige aan deze plugin is dat hij ook aangeeft of de SEO titel lang genoeg is. Dit doet de plugin door middel van een gekleurde balk. Als deze een andere kleur dan groen is, dan is de SEO titel te kort. Het is dan mogelijk dat Google zelf een stuk tekst toevoegt, vaak maakt dit de SEO titel niet beter.

Belangrijk bij de SEO titel

Om een goede SEO titel toe te voegen aan de pagina is het belangrijk om met een paar factoren rekening te houden die er juist wel of juist niet in hoeven te staan. Zo is het belangrijk om het belangrijkste zoekwoord voorin de titel verwerken die uit het zoekwoordonderzoek is gekomen. Waar het zoekwoord voorin de SEO titel komt, is het belangrijk om de merknaam van het bedrijf achterin de titel te zetten. Daarnaast is de lengte ook belangrijk zoals hierboven is beschreven.

Wat is een title tag?

Een title tag is eigenlijk niks meer dan een andere benaming voor de SEO titel. Sommige online marketing specialisten noemen het een SEO titel en sommige gebruiken de title tag benaming.

Staat de SEO titel bij uw website goed genoeg om hoog in Google te komen? Doe de gratis SEO check om hier achter te komen!

Inhoudsopgave

Ontvang je GRATIS website analyse t.w.v. €399,-

Tijdelijk GRATIS

Alle begrippen op een rij

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z