Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Begrippenlijst
Categorieen
Delen
Facebook
Ontvang je GRATIS
website analyse
t.w.v. €399,-
Tijdelijk Gratis

Wat zijn SEO teksten?

Specialist Joyce

Geschreven door:
Joyce Monthiny

Kort en bondig

SEO teksten zijn simpel gezegd teksten die je schrijft om uiteindelijk een hoge positie te krijgen in zoekmachines. Denk aan zoekmachines als Google, Yahoo en Bing. Is elke tekst dan een SEO tekst? Zeker niet! Wat SEO teksten kenmerkt zijn de zoekwoorden en links die erin worden gezet en het onderzoek dat hieraan vooraf gaat. Deze onderdelen hebben allemaal veel invloed op wat zoekmachines doen moet de pagina’s waar de teksten op staan. Een tekst moet natuurlijk zo goed mogelijk aansluiten op de zoekopdrachten die gebruikers van bijvoorbeeld Google invullen. Hoe beter je tekst hierop aansluit, hoe hoger je komt in zoekmachines.

Voordat we kijken naar wat SEO teksten zijn, zetten we eerst een stap terug naar de vraag ‘wat is SEO?’ SEO is de afkorting voor Search Engine Optimisation, ook wel zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Wat je met SEO wil bereiken is dat je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van zoekmachines als Google, Bing en Yahoo komt te staan. Maar wat heb je daar eigenlijk aan? Een zoekmachine als Google wordt elke dag gebruikt door miljoenen mensen in Nederland en België. Deze gebruikers tikken van alles in in Google en kiezen vaak uit de eerste drie zoekresultaten. Als jij met je website hoog staat in Google, zul je dus veel bezoekers krijgen naar je website. Dat is natuurlijk een van de grootste redenen dat je begint met een website. Bezoekers aantrekken!

Waar eerst de SEO teksten vooral werden geschreven voor zoekmachines om zo goed mogelijk gevonden te worden, is juist nu de bezoeker het belangrijkste. Door middel van algoritmes probeert Google content op websites steeds beter te begrijpen en worden slechte teksten er sneller uitgepikt. Google geeft zelf ook aan: maak jouw website voor de gebruiker en niet voor de zoekmachine. Het is dan ook belangrijk om je hier aan te houden bij het schrijven van (SEO) teksten.

Waarom zijn SEO teksten belangrijk?

Kort gezegd zijn SEO teksten belangrijk om verkeer naar jouw website te krijgen en vervolgens een conversie genereren. Door alleen maar content te schrijven omtrent jouw producten of diensten zal je weliswaar bezoekers trekken, maar je loopt er veel meer mis. Dit komt omdat een persoon niet per se op zoek is naar de oplossing die jij als bedrijf aanbiedt maar naar een oplossing en voor hun probleem. En jij kunt dit met jouw product of dienst oplossen, maar dat weet de gebruiker nog niet. Daarom is het belangrijk om een goede SEO tekst te schrijven die aansluit bij de zoekintentie van de gebruiker van Google.

De basis van SEO teksten schrijven

Bij het schrijven van een SEO tekst zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. De eerste stap is het bepalen van een onderwerp. Het is belangrijk om een onderwerp te hebben waar voldoende potentie in zit. Het moet voldoende zoekvolume hebben maar het moet ook aansluiten bij de producten of diensten die je biedt. Natuurlijk kan de SEO tekst ook gaan over een dienst die je aanbiedt. Zo hebben wij ook een pagina gewijd aan SEO uitbesteden. Maar als je al dit soort teksten al hebt, is het tijd om creatiever te kijken naar de teksten die je nog kan schrijven om meer verkeer naar je website te krijgen. Het vinden van een goed onderwerp doe je door na te denken waarom mensen op zoek gaan naar een bepaalde dienst. Mensen die willen afvallen zoeken naar een personal trainer, mensen die hoger in Google willen komen, zoeken naar een online marketing bureau. Zo kun je als personal trainer bijvoorbeeld schrijven over het beginnen met sporten of een gezonde levensstijl.

Om er volgens achter te komen of deze onderwerpen voldoende potentie hebben kun je diverse SEO tools gebruiken om achter het zoekvolume te komen. Denk hierbij aan SEMrush, Ahrefs, Mangools maar ook de Ubersuggest tool van Neilpatel kan je gebruiker hiervoor. De tools geven je ook nog zoektermen die aansluiten bij jouw onderwerp zodat je deze ook nog kunt gebruiken in de tekst. Verwerk vervolgens deze zoektermen op een natuurlijke manier in jouw SEO tekst die helpt om de zoekintentie van de bezoeker te vervullen. Door vooral voor de bezoeker te schrijven zal de content beter scoren.

De SEO tekst: Meer bezoekers

Het idee achter SEO teksten is in de afgelopen jaren heel wat veranderd. Waar vroeger een tekst geschreven kon worden voor zoekmachines, is nu de bezoeker waar het allemaal om draait. Dit zou altijd al het geval moeten zijn maar nu is het ook echt belangrijk. Ga je aan de slag met het schrijven van SEO teksten? Schrijf de tekst dan zo om de zoekintentie van de gebruiker van Google te vervullen. Dit zorgt voor meer verkeer en uiteindelijk meer conversie. Je SEO teksten laten schrijven? Dat kan natuurlijk ook. Neem contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden die wij bieden.

Jake SEO specialist

Jake Stamenkovic

Online marketing specialist

Anderen bekeken ook