Begrippenlijst
Categorieen
Delen
Facebook
Ontvang je GRATIS
website analyse
t.w.v. €399,-
Tijdelijk Gratis

Wat is meta description?

Geschreven door:
Joyce Monthiny

Wat is de meta description nou eigenlijk? De meta description is de omschrijving van een pagina die u ziet bij Google onder de link. Voor zoekmachine optimalisatie is het belangrijk dat elke pagina een eigen, unieke meta description heeft. Tegenwoordig is de meta description geen directe factor meer voor de ranking in Google maar nog wel indirect. Een goede call-to-action kan zorgen voor een hogere CTR naar de website en meer clicks kan wel zorgen voor een hogere ranking.

Meta description lengte

De meta description lengte wordt constant aangepast door Google. Tot december 2017 was de aanbevolen lengte tussen de 140 en 155 tekens. Als er boven de 155 tekens wordt gegaan wordt de tekst afgekapt. Vervolgens verhoogde Google het maximaal aantal tekens dat getoond werd naar 320 tekens. Dit duurde maar tot mei 2018. Sindsdien is het weer 155 tekens. Het is verstandig om dit aantal aan te houden zodat de meta description altijd goed wordt weergeven. Het is verstandig om in de eerste 120 tekens de call-to-action te zetten, dit gedeelte wordt vrijwel altijd goed weergeven.

Meta description in WordPress

De meta description in WordPress is gemakkelijk aan te passen bij het gebruik van de juiste plugin. Een van de meest gebruikte plugins is Yoast SEO. Andere zaken die u kunt aanpassen in de Yoast SEO plugin zijn bijvoorbeeld de SEO titel en het maken van een xml sitemap.

Meta description voor social media

Het kan nog wel eens voorkomen dat Google een eigen meta description vormt voor website aan de hand van zoekopdrachten. Dit zorgt ervoor dat de zelfgeschreven meta description niet altijd vertoond wordt. Het is wel belangrijk om er zelf een te schrijven. Facebook gebruikt namelijk de originele meta description als iemand een webpagina deelt op zijn of haar tijdlijn. Besteed hier dus voldoende aandacht aan.

Kom erachter of de meta description voor uw website goed staan dankzij onze gratis SEO check!

Jake dartbord

Jake Stamenkovic

Online marketing specialist

Anderen bekeken ook