Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Wat zijn short tail zoekwoorden?

Wat zijn short tail zoekwoorden?

Een ‘short tail’ zoekwoord is een korte zoekterm, meestal bestaande uit één of twee termen. Deze termen zijn algemeen, waardoor er veel zoekvolume op zit. Dit maakt het lastig om bovenaan in Google mee te komen. Toch bestaat iedere SEO strategie ook uit short tail zoekwoorden.

Voorbeelden van short tail zoekwoorden zijn onder andere:

  • Stoel (Algemeen);
  • Online marketing (Algemeen);
  • Schoenen (Algemeen).

Short tail of long tail?

Om relevante bezoekers aan te kunnen trekken, krijgen long tail keywords in de regel de voorkeur boven short tail keywords. Langere zoektermen hebben niet alleen een lagere concurrentie, maar zijn ook relevanter en geven een duidelijker antwoord op de zoekopdracht van een bezoeker. Wanneer men bijvoorbeeld het bovengenoemde short tail zoekwoord ‘schoenen’ intypt, weet Google niet welke schoenen deze persoon wil kopen, of zelfs of deze persoon de schoenen überhaupt wil kopen. Een short tail zoekwoord heeft daarbij in het gros van de gevallen een lagere koopintentie. Verkies een long tail zoekwoord daarom altijd boven een short tail zoekwoord.

Vooral prestige en autoriteit

Het is belangrijk om short tail zoekwoorden niet te negeren omdat ze wellicht minder conversie opleveren. Ze zijn wel goed voor de prestige en autoriteit die je uitstraalt in de markt. Door hoog in Google te staan op algemene zoektermen kan ervoor zorgen dat je als marktleider kan worden gezien. Maar toch is het belangrijk om beter te focussen op long tail zoekwoorden. Zonder deze varianten zal je namelijk een groot gedeelte van het zoekverkeer mislopen en dit zorgt ook weer voor het mislopen van conversies. En conversies is natuurlijk waar het allemaal om draait.