Wat is het See, Think, Do, Care?

Wat betekent ‘See, Think, Do, Care’? In het kort:

‘See, Think, Do, Care’ is een analysemodel van Google om de customer journey (de klantreis) stap voor stap te kunnen beschrijven.

Door inzicht te krijgen in de verschillende fasen waarin een klant zich kan bevinden wordt het duidelijk waar het verkoopproces stroef verloopt. Met dit model kan je beter gebruikmaken van de zoekintentie en kan je kwalitatievere conversies verkrijgen.

Google’s See-Think-Do-Care-model bestaat uit vier fases

 • See: Naamsbekendheid creëren en branding. Het eerste contact met de klant.
 • Think: Afweging maken om product of dienst te kopen. Het overtuigen van klant.
 • Do: Definitieve betaaltransactie. Het winkelmandje wordt afgerekend of de offerte wordt ondertekend teruggezonden.
 • Care: Behouden van bestaande klanten. Meerwaarde creëren voor de klant.

Over het algemeen is SEM, dat wil zeggen SEO en SEA, het meest geschikt voor het verbeteren van fases 1 t/m 3. Andere online marketing campagnes zoals activiteit op social media of e-mail marketing en automation zijn geschikter voor fase 4, de ‘Care’-fase.

Wat is See-Think-Do-Care model?

Weet je wat het See-Think-Do-Care model is? Zo niet, dan zit je hier goed! Dit artikel helpt je om deze krachtige marketingstrategie onder de knie te krijgen. Met de juiste toepassing kan het een enorme impact hebben op je bedrijf. Dus, laten we het mysterie ontrafelen!

Het See-Think-Do-Care model is een aanpak voor digitale marketing die is ontwikkeld door Google’s Avinash Kaushik. Het is een framework dat bedrijven helpt bij het opbouwen van duurzame relaties met hun klanten en het stimuleren van groei. In plaats van zich uitsluitend te richten op directe verkoop, benadrukt het model het belang van het begrijpen van de behoeften van de klant en het bieden van waardevolle ervaringen in alle fasen van hun reis.

Het See-Think-Do-Care Model in een notendop

 • See: Bereik een breed publiek met algemene interesse in uw branche.
 • Think: Trek potentiële klanten aan die overwegen om een aankoop te doen.
 • Do: Zet geïnteresseerde klanten om in betalende klanten.
 • Care: Versterk relaties met bestaande klanten en zorg voor herhaalaankopen.
 • Nu we een algemeen overzicht hebben van wat het See-Think-Do-Care model is, laten we eens dieper ingaan op elk van deze fasen.

See: Een groot publiek aanspreken

In de See-fase is het doel om zoveel mogelijk mensen te bereiken die interesse hebben in uw branche of productcategorie. Dit zijn niet noodzakelijkerwijs mensen die klaar zijn om te kopen, maar eerder degenen die zich bewust zijn van uw producten of diensten en mogelijk interesse hebben in de toekomst.

Strategieën voor de See-fase

 • Creëer boeiende, informatieve inhoud om interesse te wekken.
 • Gebruik
 • m een breed publiek te bereiken en merkbekendheid op te bouwen.
 • Optimaliseer uw website en content voor zoekmachines (SEO) om organisch verkeer te genereren

Think: Potentiële klanten aantrekken

De Think-fase is gericht op het aantrekken van mensen die actief overwegen om een aankoop te doen. Deze potentiële klanten hebben misschien al wat onderzoek gedaan en zijn op zoek naar de beste oplossing voor hun behoeften.

Strategieën voor de Think-fase

 • Bied vergelijkingsgidsen, beoordelingen en casestudy’s aan om klanten te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen.
 • Gebruik gerichte advertenties en remarketing om potentiële klanten te bereiken die eerder interesse hebben getoond in uw producten of diensten.
 • Stimuleer interactie door middel van webinars, workshops en online evenementen om vragen van klanten te beantwoorden en vertrouwen op te bouwen.

Do: Geïnteresseerde klanten omzetten

De Do-fase draait om het omzetten van geïnteresseerde klanten in betalende klanten. Dit is het moment waarop uw bedrijf zijn waarde moet bewijzen en klanten moet overtuigen om te kiezen voor uw product of dienst.

Strategieën voor de Do-fase

 • Bied aantrekkelijke aanbiedingen, kortingen en tijdelijke promoties om klanten te verleiden tot een aankoop.
 • Optimaliseer uw website en het afrekenproces om het eenvoudig en naadloos te maken voor klanten om te kopen.
 • Zorg voor een uitstekende klantenservice om eventuele zorgen of problemen van klanten snel en efficiënt aan te pakken.

Care: Relaties versterken en herhaalaankopen stimuleren

De Care-fase is gericht op het versterken van relaties met bestaande klanten en het stimuleren van herhaalaankopen. Door uw klanten te laten zien dat u om hen geeft, kunt u loyaliteit opbouwen en hen motiveren om opnieuw te kopen en uw bedrijf aan te bevelen bij anderen.

Strategieën voor de Care-fase

 • Bied uitstekende after-sales support, inclusief garanties, retouren en klantenservice.
 • Creëer een loyaliteitsprogramma om klanten te belonen voor hun herhaalaankopen en aanbevelingen.
 • Houd contact met klanten via e-mail nieuwsbrieven, sociale media en gepersonaliseerde berichten om hen op de hoogte te houden van nieuwe producten en aanbiedingen.

Veelgestelde vragen over het See-Think-Do-Care Model

Wat is het belangrijkste verschil tussen het See-Think-Do-Care model en traditionele marketingstrategieën?

Het belangrijkste verschil is dat het See-Think-Do-Care model zich richt op het bouwen van duurzame relaties met klanten en het bieden van waardevolle ervaringen in alle fasen van hun reis, in plaats van zich alleen te concentreren op directe verkoop.

Is het See-Think-Do-Care model alleen geschikt voor digitale marketing?

Hoewel het See-Think-Do-Care model oorspronkelijk is ontwikkeld voor digitale marketing, kan het ook worden toegepast op traditionele marketingkanalen, zoals print, radio en televisie.

Hoe meet ik het succes van mijn See-Think-Do-Care strategie?

Het meten van succes hangt af van de specifieke doelen die u voor elke fase heeft gesteld. Enkele veelvoorkomende meetwaarden zijn onder meer websiteverkeer, conversieratio’s, klanttevredenheid en herhaalaankopen.

Conclusie: Het See-Think-Do-Care Model To

Nu je een goed begrip hebt van wat het See-Think-Do-Care model is en hoe het werkt, is het tijd om het toe te passen op jouw marketingstrategie! Door je te concentreren op het bieden van waardevolle ervaringen en het opbouwen van duurzame relaties met klanten in alle fasen van hun reis, kun je jouw bedrijf naar nieuwe hoogten stuwen.

Dus, begin vandaag nog met het implementeren van het See-Think-Do-Care model! Evalueer je huidige marketinginspanningen, identificeer gebieden voor verbetering en ontwikkel een strategie die zich richt op het betrekken, informeren en behouden van klanten. Met de juiste aanpak en voortdurende optimalisatie, zul je al snel de vruchten plukken van deze krachtige marketingstrategie.

Veel succes met het toepassen van het See-Think-Do-Care model in jouw marketinginspanningen! En vergeet niet om je successen en leermomenten te delen met anderen in de branche, zodat we allemaal kunnen blijven groeien en evolueren in onze benadering van marketing.

Inhoudsopgave

Ontvang je GRATIS website analyse t.w.v. €399,-

Tijdelijk GRATIS

Alle begrippen op een rij

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z