Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Wat is een zoekwoord?

Wat is een zoekwoord?

Een zoekwoord is een term of vraag die wordt ingevoerd in een zoekmachine om een product of dienst te vinden, een bedrijf te vinden of antwoord te krijgen op een vraag. Met behulp van een zoekwoord vind je een pagina die gericht is op het onderwerp waar je naar op zoek bent. De websites die het meeste raakvlak hebben met jouw zoekopdracht, alsmede de meeste autoriteit hebben, nemen de hoogste organische zoekresultaten in.

Een duidelijk zoekwoord kan je snel antwoord geven op je vraag op het moment dat je naar iets op zoek bent. Toch spelen zij ook een rol op het moment dat je zelf een website hebt of aan het ontwikkelen bent. Binnen zoekmachine optimalisatie wordt een website (deels) opgebouwd op basis van relevante zoekwoorden. Wanneer je jouw website wilt optimaliseren voor zoekmachines als Google, ook wel SEO genoemd, is het taak voor je om te zoeken naar de relevante zoektermen binnen jouw branche, waarna je jouw website op basis hiervan optimaliseert. Google bepaalt de positie van je website per zoekwoord op basis van relevantie en autoriteit.

Soorten zoekwoorden

De soorten zoekwoorden worden onderverdeel in short tail en long tail zoekwoorden. De short tail zoekwoorden zijn zoekopdrachten van één of twee woorden en zijn daardoor vrij algemeen. Long tail zoekwoorden bestaan uit meer dan twee woorden en zijn specifieker. Dit zorgt er ook voor dat long tail zoekwoorden voor meer conversie zorgen dan short tail zoekwoorden.

Zoekwoorden vinden

Wil je weten op welke zoekwoorden veel zoekvolume zit wat bij jouw website past? Dan moet je een zoekwoordonderzoek uitvoeren. Hiermee krijg je inzicht in welke zoekwoorden jij moet targetten om meer bezoekers te krijgen en daardoor meer conversies te genereren. Vervolgens moet je deze zoekwoorden op pagina’s van je website verwerken met de juiste zoekwoorddichtheid om ervoor te zorgen dat jouw pagina wordt opgepikt door Google.

Hulp nodig bij het vinden van zoekwoorden en het verwerken op jouw website? Neem dan direct contact met ons op!