Interne links SEO 

Interne links SEO 

Interne links zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van SEO. Wanneer men zich bezighoudt met linkbuilding is het dan ook niet alleen belangrijk om autoriteit te krijgen, maar ook om deze op een juiste manier te verdelen. Wat zijn interne links? Waarom zet je ze in? En hoe voer je interne links door in WordPress? Je leest het hieronder! 

Wat zijn interne links?

Interne links zijn links die verwijzen naar een andere pagina op dezelfde website. Dit kunnen links zijn in de tekst, maar bijvoorbeeld ook in een afbeelding of in een button. Interne links zijn in het leven geroepen om een website navigeerbaarder te maken. Je begeleidt ze namelijk door jouw website heen. Binnen de interne links behandelen wij in de volgende lessen diverse onderdelen. We hebben ze voor je op een rij gezet:

Je weet nu wat interne links zijn, maar wat is het belang van interne links, en hoe zet je ze in voor SEO? 

Waarom interne links voor SEO?

Interne links zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van SEO. De verwachting is ook dat dit altijd wel zo zal blijven. Er zit namelijk een heldere logica achter. Interne links geven namelijk waarde door, ook wel linkjuice genoemd. De externe autoriteit die jouw website ontvangt, kun je zien als een waterreservoir. Het aantal en de kwaliteit van de links bepalen de grootte van dit waterreservoir. Jouw interne links zijn waterleidingen die het linkjuice doorgeven. Wanneer een pagina op jouw website meer interne links naar zich heeft wijzen, ontvangt het dus meer juice, en wordt automatisch belangrijker geacht. Dit fenomeen kun je kracht bijzetten, door bijvoorbeeld link sculpting toe te passen. 

Zo zie je dus dat niet alleen externe links van belang zijn voor linkbuilding, maar dat interne links minimaal net zo belangrijk zijn; ze staan in elkaars verlengde. Maar hoe voer je nou een interne link door in WordPress? 

Interne links in WordPress doorvoeren

WordPress maakt het je zeer gemakkelijk om interne links door te voeren. Je hebt hiervoor twee opties: visueel en tekst. Met visueel zie je de teksten hoe ze uiteindelijk in beeld komen, terwijl je met tekst de volledige code achter de teksten ziet. We laten beiden aan je zien:

In de eerste foto zie je hoe je een interne link in het visuele gedeelte toevoegt. Hier selecteer je eerst de tekst waar je de link in wilt zetten. Vervolgens klik je op het icoontje van ‘link invoegen/bewerken’. Vervolgens verschijnt er een balk in beeld, waar je jouw bestemde URL in kunt voeren. Weet je de URL niet uit je hoofd, dan biedt WordPress ook een zoekfunctie. Hier kun je zoeken op paginatitel.

Interne

Via ‘tekst’ werkt het systeem eigenlijk hetzelfde. Je selecteert weer het gedeelte waar je jouw link in wilt zetten, waarna je helemaal links op ‘link’ klikt. Vervolgens krijg je eenzelfde zoekbalk in beeld, waar je op zowel URL als paginatitel kunt zoeken.

Links

Tot slot is er ook nog een derde optie. Wanneer je een oude website hebt, bestaat de kans dat je jouw link er handmatig in moet zetten. In dit geval werkt het net zoals iedere andere link. Je voert hiervoor de volgende HTML-code door:

<a href=”URL”>link tekst</a> 

Wil je toch liever een nofollow link in je tekst zetten, kun je het volgende doen:

<a href=”URL” rel=”nofollow” >link tekst</a>