Pagina autoriteit

Pagina autoriteit blijft een van de belangrijkste factoren wanneer het gaat om scoren in Google. Een pagina, ook wel URL, is een onderdeel van jouw domein en jouw domein autoriteit. Wil je dan ook scoren in zoekmachines met een specifieke pagina, zal je jouw pagina autoriteit moeten verhogen. Maar hoe verhoog je de pagina autoriteit, en hoe kun je deze meten? We vertellen het je hieronder!

Auteur Ali

Geschreven door:

Ali Demir

Leestijd: 3 min

Wat is pagina autoriteit?

Pagina autoriteit is een meetwaarde, vaak uitgedrukt in een score van 0 tot 100, die uitdrukt hoeveel waarde een bepaalde pagina heeft. Tools die gebruikmaken van pagina autoriteit, drukken deze uit in een logaritmische score. Dit betekent dat het makkelijker is om van 10 naar 20 te stijgen, dan dat het is om van 20 naar 30 te stijgen. Wil je jouw pagina autoriteit weten, is het ook belangrijk om de domein autoriteit hierin mee te nemen. Je kunt een domein namelijk zien als een groot waterreservoir, met allemaal waterleidingen erin die verschillende pagina’s met elkaar verbinden. Alle pagina’s zijn dan ook met elkaar verbonden en profiteren mee van de domein autoriteit, net als andersom. Dit fenomeen heeft veel overeenkomsten met interne linkbuilding. Maar hoe meet je pagina autoriteit eigenlijk?

Hoe meet ik pagina autoriteit?

Pagina autoriteit in de puurste zin van het woord is lastig te meten. Toch zijn er diverse tools die je hierbij kunnen helpen. Voordeel is dat deze tools heel nauwkeurig en gebruiksvriendelijk te werk gaan. Groot nadeel is echter dat al deze linkbuilding tools pagina autoriteit puur op basis van inkomende links meten. Alhoewel linkbuilding nog steeds één van de belangrijkste factoren binnen SEO is, is meten op basis van inkomende links lang niet 100% accuraat wanneer het aankomt op het meten van pagina autoriteit. De belangrijkste tools voor het meten van autoriteit, zowel op paginaniveau als op domeinniveau, zijn MOZ, Majestic en Ahrefs. Lees hieronder hoe deze tools autoriteit meten. Meetwaarden pagina autoriteit:

 • Majestic:
  • Citation Flow: drukt het aantal verwijzende links naar een pagina uit in een score van 0 tot 100
  • Trust Flow: drukt de betrouwbaarheid van deze verwijzende links uit in een score van 0 tot 100
  • Topic: geeft een beeld van het onderwerp van de pagina op basis van de inkomende links.
 • Ahrefs:
  • PA: Drukt de autoriteit van een pagina uit in een score van 0 tot 100
  • DA: Drukt de autoriteit van een domein uit in een score van 0 tot 100
 • MOZ
  • PA: Drukt de autoriteit van een pagina uit in een score van 0 tot 100

Hoe verhoog ik mijn pagina autoriteit?

Om jouw pagina autoriteit te verhogen, dien je allereerst te kijken naar links die naar jouw pagina verwijzen. Wanneer jij zorgt dat er meerdere, relevante en betrouwbare partijen naar jouw pagina verwijzen, zal je op vrijwel alle tools jouw pagina autoriteit zien stijgen. Dit is te bereiken door een gedegen linkbuildingstrategie. Toch is er meer dan alleen autoriteit van een pagina. Je dient namelijk ook te kijken naar de autoriteit van het gehele domein. En zo zijn er nog diverse andere factoren die een rol spelen. Denk hierbij onder andere aan:

 • De regelmaat waarin er nieuwe content op de website/pagina verschijnt
 • Het aantal interne links dat naar een pagina verwijst
 • Het aantal reviews/de kwaliteit van de reviews
 • De activiteit/invloed op social media
 • De mate waarin je zonder Google bezoekers aan kunt trekken

Inhoudsopgave

Meer lezen van Ali
Meer lezen van Ali?

Alle begrippen op een rij

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z