Wat Is Google AdSense? - Uitleg | SAM Online Marketing
Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Geen gouden bergen
  • Concrete doelstellingen
  • Vlot contact
  • Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Google Reviews
Wat is Google AdSense?
Home | Begrippenlijst | Google | Wat is Google AdSense?

Wat is Google AdSense?

Google AdSense is een tool van Google waarmee u advertenties van Google Ads op uw website kan zetten. Als u dit doet, wordt u per klik betaald door Google. Wat Google AdSense is en hoe het werkt, leest u hier allemaal. Hierdoor weet u wat de meerwaarde is en of deze mogelijkheid vanuit de zoekmachine aan u besteed is.

Hoe werkt Google AdSense?

Google AdSense werkt met het zogeheten ‘click-through rate’, oftewel doorklikratio. Als er op de advertentie op uw website wordt geklikt krijgt u een bepaald bedrag, afhankelijk van de commissie die u krijgt. Het is verstandig om grote advertentieblokken te gebruiken om zo veel mogelijk te verdienen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat high impact banners ruim 280% meer kliks krijgen dan standaardformaten banners.

Wat is Google AdSense precies?

Via Google Ads kunt u er voor kiezen om op twee plekken te adverteren: bij de zoekresultaten en in het Google Display Netwerk. Het Google Display Netwerk is de verzameling van alle sites die gebruik maken van Google AdSense en advertentieblokken op hun site hebben staan. Google analyseert alle pagina’s en zorgt ervoor dat de advertenties aansluiten bij het onderwerp van uw website. Stel u heeft een advertentieblok op uw site en er zijn meerdere mensen die daar willen adverteren dan wint de hoogste bieder. Bij alle AdSense blokken vindt een snelle veiling plaats als er meerdere adverteerders zijn met hetzelfde onderwerp.

Geld verdienen met Google AdSense

Er zijn een aantal factoren die bepalen hoeveel geld u kunt verdienen met Google AdSense. Zoals al eerder gezegd hangt het er bijvoorbeeld van af hoeveel commissie u krijgt. Een ding is zeker en dat is dat u per klik wordt betaald. Daarbij kunt u instellen dat Google u iedere maand automatisch uitbetaald. De belangrijkste factoren voor hoeveel geld u gaat verdienen zijn: het aantal bezoekers op uw website, de branche van uw website en de doorklikratio op uw advertenties.

Voordelen en nadelen van Google AdSense

Zoals alles heeft ook Google AdSense een aantal voor- en nadelen. Het belangrijkste zijn de voordelen. AdSense heeft de volgende voordelen: AdSense toevoegen is gemakkelijk, geen producten nodig om geld te verdienen, geen klantenservice benodigd, automatische uitbetaling en een constante stroom van inkomsten. Dit klinkt allemaal zeer positief en u vraagt je misschien af: waarom zou ik het eigenlijk niet doen?

Er zijn natuurlijk ook een aantal nadelen en dat zijn deze: het promoten van eigen of andermans producten of diensten is meestal lucratiever; mensen verlaten uw website als ze op een advertentie klikken, bezoekers houden vaak niet van advertentieblokken en steeds meer bezoekers hebben een adblocker.

Heeft u besloten dat u graag Google AdSense wil gebruiken op uw website en wilt u weten hoe u een Google AdSense account kan maken? Ons online marketing bureau helpt u graag met Google AdSense, of andere optimalisaties binnen Google, zoals zoekmachine optimalisatie