Wat is Google AdSense?

Google AdSense is een tool van Google waarmee je advertenties van Google Ads op je website kan zetten. Als je dit doet, word je per klik betaald door Google. Wat Google AdSense is en hoe het werkt, lees je hier allemaal. Hierdoor weet je wat de meerwaarde is en of deze mogelijkheid vanuit de zoekmachine aan jou besteed is.

Auteur Ali

Geschreven door:

Ali Demir

Leestijd: 3 min

Hoe werkt Google AdSense?

Google AdSense werkt met het zogeheten ‘click-through rate’, oftewel doorklikratio. Als er op de advertentie op jouw website wordt geklikt krijg je een bepaald bedrag, afhankelijk van de commissie die je krijgt. Het is verstandig om grote advertentieblokken te gebruiken om zo veel mogelijk te verdienen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat high impact banners ruim 280% meer kliks krijgen dan standaardformaten banners.

Wat is Google AdSense precies?

Via Google Ads kun je er voor kiezen om op twee plekken te adverteren: bij de zoekresultaten en in het Google Display Netwerk. Het Google Display Netwerk is de verzameling van alle sites die gebruik maken van Google AdSense en advertentieblokken op hun site hebben staan. Google analyseert alle pagina’s en zorgt ervoor dat de advertenties aansluiten bij het onderwerp van jouw website. Stel je hebt een advertentieblok op je site en er zijn meerdere mensen die daar willen adverteren dan wint de hoogste bieder. Bij alle AdSense blokken vindt een snelle veiling plaats als er meerdere adverteerders zijn met hetzelfde onderwerp.

Geld verdienen met Google AdSense

Er zijn een aantal factoren die bepalen hoeveel geld je kunt verdienen met Google AdSense. Zoals al eerder gezegd hangt het er bijvoorbeeld van af hoeveel commissie je krijgt. De belangrijkste factoren voor hoeveel geld je gaat verdienen zijn: het aantal bezoekers op de website, de branche van de website en de doorklikratio op de advertenties. Een ding is zeker en dat is dat je per klik wordt betaald. Daarbij kun je instellen dat Google je iedere maand automatisch uitbetaald. Wel hanteert Google een minimum bedrag voordat er wordt overgemaakt zodat ze niet voor iedere 10 cent een factuur hoeven op te maken. Op moment van schrijven is deze drempel €70,-.  Voordat Google je geld uitbetaald zijn er een aantal stappen die moeten worden doorlopen zodat Google zeker weet dat het naar de juiste persoon gaat. Allereerst wordt er een PIN code naar het opgegeven adres gestuurd via de post. Dit kan tussen de twee tot vier weken duren. Vervolgens is de code maar twee weken geldig dus het is belangrijk om je brievenbus goed in de gaten te houden.

Voordelen en nadelen van Google AdSense

Zoals alles heeft ook Google AdSense een aantal voor- en nadelen. Het belangrijkste zijn de voordelen. AdSense heeft de volgende voordelen: AdSense toevoegen is gemakkelijk, geen producten nodig om geld te verdienen, geen klantenservice benodigd, automatische uitbetaling en een constante stroom van inkomsten. Dit klinkt allemaal zeer positief en je vraagt je misschien af: waarom zou ik het eigenlijk niet doen? Er zijn natuurlijk ook een aantal nadelen en dat zijn deze: het promoten van eigen of andermans producten of diensten is meestal lucratiever; mensen verlaten je website als ze op een advertentie klikken, bezoekers houden vaak niet van advertentieblokken en steeds meer bezoekers hebben een adblocker. Heb je besloten dat je graag Google AdSense wil gebruiken op jouw website en wil je weten hoe je een Google AdSense account kan maken? Ons online marketing bureau helpt je graag met Google AdSense, of andere optimalisaties binnen Google, zoals zoekmachine optimalisatie.

Inhoudsopgave

Meer lezen van Ali
Meer lezen van Ali?

Alle begrippen op een rij

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z