Wat is on page SEO?

Binnen zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, wordt er onderscheid gemaakt tussen on page SEO en off page SEO. Wat het verschil is tussen deze twee en wat de factoren zijn per ‘soort’ lees je hier!

On page SEO

Eigenlijk zegt de term het zelf al, maar on page SEO zijn alle factoren voor zoekmachine optimalisatie die je op je website of webshop kan aanpassen. De factoren die ermee te maken hebben zijn zelf aan te passen of te beïnvloeden. Bij eigenlijk iedere SEO controle worden de factoren van on page SEO het eerste nagelopen en gecontroleerd. De factoren van on page SEO zijn:

Ontvang je GRATIS website analyse t.w.v. €399,-

Tijdelijk GRATIS

Off page SEO

De tegenhanger van on page SEO is, natuurlijk, off page SEO. De factoren van off page SEO zijn buiten jou website of webshop om. Dit maakt het vaak lastiger om deze aan te passen of te beïnvloeden. Maar toch is er altijd wel een manier te vinden om een groot gedeelte toch te beïnvloeden. De belangrijkste factoren van off page SEO zijn:

  • Linkbuilding
  • Bloggen
  • Social media
  • Advertenties

Complete zoekmachine optimalisatie

Een complete zoekmachine optimalisatie bestaat uit een website of webshop die wordt geoptimaliseerd met zowel on page SEO als off page SEO. Wil je dat jouw website of webshop compleet wordt geoptimaliseerd voor zoekmachines? SAM Online Marketing kan ervoor zorgen dat jouw website of webshop hoger in Google komt te staan waardoor jij meer uit je website kan halen. Meer weten over de mogelijkheden bij ons bureau? Neem dan direct contact met ons op of vraag de gratis SEO scan aan.

Online Marketing Consultant - Sasha Yazdi

Sasha

Directeur en SEO Strateeg

Alle begrippen op een rij

0-9

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J
K
L

M

N

O

P

Q
R

S

T

U

V
W

X
Y
Z