Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen

Wat is SEA?

SEA is de afkorting van Search Engine Advertising, oftewel zoekmachine adverteren. Met SEA betaal je dus voor advertenties binnen zoekmachines. Met behulp van deze advertenties kun je je heel goed richten op een bepaalde doelgroep. Het grote verschil met SEO is dat je bij SEA direct betaald aan de zoekmachines om jouw website te laten vertonen in de zoekresultaten.

Zoekmachine adverteren

Overal op de wereld gebruiken mensen zoekmachines om de gewenste informatie of een product of dienst te vinden. In Nederland, en vele andere landen, is Google de absolute marktleider. Het gaat zelfs zo ver dat we in Nederland zelfs een werkwoord hebben wat is afgeleid van Google, ‘Googelen’. De definitie van dit woord is informatie zoeken op het internet.

Voor zoekmachine adverteren zijn bepaalde plekken gereserveerd voor advertenties. Bij Google is dit doorgaans aan de boven- of onderkant van de zoekresultaten maar als het om producten gaat dan kan het ook rechts van de zoekresultaten zijn. Bij SEA wordt eigenlijk altijd gebruik gemaakt van tekst advertenties.

SEA met Google Ads

Bij Google heb je een eigen systeem voor advertenties: Google Ads. Dit is een automatisch veilingsysteem waarbij je kunt bieden op de advertentieplekken die bij Google beschikbaar zijn. Het is niet zo dat het hoogste bod altijd de beste plek krijgt. Google kijkt namelijk ook naar de kwaliteit van de advertentie en naar de pagina waar de advertentie naar verwijst. Door dit goed in te stellen kan je dus kosten besparen.

Bij SAM Online Marketing kunnen wij jou helpen met SEA en het adverteren in Google. Wij optimaliseren jouw campagnes en zorgen voor maximaal rendement. Starten met SEA? Neem dan direct contact met ons op om de mogelijkheden te besrpeken!