Wat is een Google Penalty?

Een Google Penalty is een straf die Google uitdeelt aan een website op het moment dat deze website zich niet aan haar richtlijnen houdt. Google deelt straffen uit om een foutieve manipulatie van haar algoritme tegen te gaan, wat je als black hat SEO zou kunnen benoemen. Wat gebeurt er bij een Google Penalty, wat zijn de gevolgen hiervan en hoe kun je zo’n straf voorkomen?

Wat zijn de gevolgen van een Google Penalty?

Tegenwoordig wordt Google steeds strenger in het uitdelen van een penalty, daar de zoekmachine door middel van onder andere de Panda en Penguin update steeds secuurder wordt in het opsporen van misbruik. Het oplopen van een Google Penalty kan meerdere gevolgen hebben voor je website. Er bestaat een kans dat Google je flink laat zakken in haar organische zoekresultaten, maar ze kunnen je ook (tijdelijk) verwijderen. In beide gevallen is het zaak je website te verbeteren op de punten waarvoor je gestraft bent, waarna je je website opnieuw laat indexeren door Google, bijvoorbeeld via Google Search Console. Alleen wanneer je dit doet, is je website weer te zien in de zoekresultaten.

Alhoewel je op dit moment misschien wel helemaal niets fout doet binnen het optimaliseren van je website, is het toch handig te achterhalen waar Google straffen voor uitdeelt. Als je eenmaal hoog in Google wilt komen, is het ook zaak dat je er blijft.

Wanneer loop ik risico op een Google Penalty?

Er zijn meerdere punten waarop Google een Penalty uit kan kan delen. Dit varieert van keyword spamming en duplicate content tot ongeoorloofde manieren van linkbuilding. Ondanks dat er meerdere punten zijn waarop Google een straf kan uitdelen, is dit geen directe reden voor paniek. Wanneer jij geheel vanuit je eigen filosofie te werk gaat en je gehele website in dienst stelt van een prettige bezoekerservaring, heeft Google geen reden om een straf uit te delen.

Het zekere voor het onzekere nemen

Wanneer jij zuiver te werk gaat met je zoekmachine optimalisatie, is de kans op een Penalty van Google zeer gering. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, bekijk dan de richtlijnen voor webmasters van Google.

Wil je écht zeker weten dat jouw website op een legale manier beter vindbaar wordt? Neem dan contact met ons op of vraag een gratis website scan aan. Zo kom jij erachter wat SAM Online Marketing voor jou kan betekenen op het gebied van zoekmachine optimalisatie en/of online marketing.

Inhoudsopgave

Ontvang je GRATIS website analyse t.w.v. €399,-

Tijdelijk GRATIS

Alle begrippen op een rij

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z