Index/doindex 

Een belangrijk onderdeel van linkbuilding en het bouwen van autoriteit, zijn index links (ook wel doindex links genoemd). Wat is een doindex links en hoe draagt deze bij aan linkbuilding en SEO? Je leest het hieronder!

Wat is een doindex link?

Een doindex link kun je zien als een ‘normale’ link. Wanneer je een link zonder attributen maakt, is dit een doindex link; zoekmachines zullen deze link indexeren, tenzij je anders aangeeft. Afgezien van het HTML-attribuut ‘doindex’, kun je ook het HTML-attribuut ‘noindex’ meegeven. Dit doe je wanneer je niet wilt dat een zoekmachine de link indexeert. In de praktijk geef je dit attribuut vooral mee aan pagina’s waarvan je niet wilt dat ze worden geïndexeerd, niet aan links.

Hoe zet ik doindex links in voor SEO?

Elke link is in de basis een doindex link. Er valt dan ook weinig te zeggen over het inzetten van doindex links voor linkbuilding. Wel is het zaak om pagina’s op jouw website die je geïndexeerd wilt hebben, niet op noindex zet. Wanneer je de standaard instellingen laat staan, kun je er gelukkig van uitgaan dat de link op doindex blijft staan.

Inhoudsopgave

Ontvang je GRATIS website analyse t.w.v. €399,-

Tijdelijk GRATIS

Alle begrippen op een rij

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z