Root domein

De term root domein of root domain is een belangrijk fenomeen binnen linkbuilding. Hieronder vind je een uitgebreide uitleg, waarbij je antwoord krijgt op de volgende vragen:

Tot slot voorzien we je nog van een conclusie over root domeinen, inclusief enkele nuances en mogelijkheden. Wat is een root domein? Je leest het hieronder!

Auteur Ali

Geschreven door:

Ali Demir

Leestijd: 3 min

Wat is een root domain?

Het root domain, in de context van linkbuilding, is het geheel van het domein van een website. Hier zijn alle subfolders en subdomeinen bij inbegrepen. In het geval van onszelf, SAM Online Marketing, gaan dus de volgende regels op:

Hoe zet ik root domeinen in voor linkbuilding?

De term root domein komt vooral van pas bij het meten van de autoriteit van jouw website. Men heeft namelijk de neiging om binnen linkbuilding en het bouwen van autoriteit alleen te kijken naar de autoriteit van de homepagina of van een specifieke pagina. Toch speelt ook de root domein een grote rol. Dit is namelijk een manier om de autoriteit van het domein in zijn geheel uit te drukken. Hiermee kan het dan ook vergeleken worden met de zogeheten domain authority. Via Majestic krijg je dan ook de mogelijkheid om de root domain te analyseren. Hiermee analyseert hij niet links naar een bepaalde pagina, maar naar het gehele domein. Dit helpt je niet alleen bij het verkrijgen van informatie over jouw eigen website, maar helpt ook om te bekijken welke links er allemaal naar een concurrent van jou verwijzen, zodat je deze kunt ‘pikken’.

Wat is een domeinnaam?

De domeinnaam is de naam van een kaal domein zonder de betekenis van website structuur in zich te dragen. Een root domain kan bijvoorbeeld slaan op de kernstructuur van waaruit alle andere pagina’s zijn opgebouwd. De domeinnaam is wat je afneemt bij een hostingbedrijf en waar je maandelijks of jaarlijks kosten voor afdraagt. De betekenis van de domeinnaam in deze context is wordt alleen gebruikt om onderscheid te maken tussen andere domeinen. In de letterlijke naam van het woord is er geen verschil tussen domeinnaam en root domain, ze verschillen alleen in context van het gebruik.

Conclusie

Al met al is root domein een belangrijk fenomeen binnen linkbuilding. Het helpt je om de autoriteit van een domein in het geheel te analyseren, via tools als Majestic. Kijk bij het meten van autoriteit dan ook niet alleen naar de homepagina of een subpagina, maar ook naar de root domain of de domain authority.

Inhoudsopgave

Meer lezen van Ali
Meer lezen van Ali?

Alle begrippen op een rij

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z