Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Wat is zoekwoorddichtheid?

ABC linking

ABC linking wordt tegenwoordig nog een stuk vaker gebruikt dan je in eerste instantie zou denken. Het is dan ook nog steeds een effectieve vorm van linkbuilding om de autoriteit van jouw website te kunnen vergroten. Wat is ABC linking? Waarom zet je het in? En bovenal: hoé zet je het in? Je leest het hieronder! 

Wat is ABC linking?

Een ABC linkruil is een linkbuildingconstructie die uit drie partijen bestaat: partij A, partij B en partij C. Bij ABC linkruil linken twee websites niet met elkaar. De ene partij heeft één website en de andere heeft er twee. Alle drie de pagina’s gaan over hetzelfde onderwerp. Deze zijn dus relevant voor elkaar. In het geval van een ABC linkruil linkt partij A naar partij B, B linkt naar partij C en C weer door naar partij A. Door deze linkruilen heeft Google niet door dat het om een afgesproken uitwisseling gaat. Dit is dus een groot voordeel. Google denkt bij een ABC linkruil dat de link er op initiatief van de webmaster staat en ziet er dus niks ergs in. Daarom is dit een erg waardevolle backlink.

Waarom een ABC linkruil?

De voornaamste reden dat men een ABC linkruil opzet, is voor de optimalisatie van Google en het vergroten van de autoriteit van een website. Wanneer je aan een link van een partij wilt komen, kan het zijn dat deze partij een link terug wil hebben. Wanneer je echter een AB linkruil opzet, waarbij je beiden naar elkaar linkt, streept Google deze als het ware tegen elkaar af. Hierdoor is het een stuk minder effectief dan wanneer je normaal een link krijgt. Hierom zijn er slimmeriken die er een derde partij, of een derde website bij gingen betrekken. 

Tips ABC linking

De beste manier van linkruilen, is ABC linking. Voor zoekmachines als Google is het erg makkelijk te ontdekken of iemand aan linkruilen doet. Gebruik daarom de ABC linkruil. Hierbij is er een kleinere kans dat je wordt gestraft door Google. Let op dat je niet gebruikmaakt van een linkpartner pagina. Hiermee maak je het Google nog makkelijker om het linkruilen te achterhalen. Een handige tip voor bij het gebruik van ABC links, is dat je je links moet verspreiden over je meest relevante pagina’s.

Hoe zet ik een ABC linkruil op? 

Wanneer je een succesvolle linkruil op wilt zetten, heb je hier drie partijen (websites) voor nodig. Het is daarbij zaak dat alledrie de partijen het volgende hebben:

Praktisch gezien kun je dit doen door minimaal 2 websites te hebben. Jij benadert een linkpartner. Wanneer deze een link terugvraagt, biedt je een link van jouw tweede domein aan. Als deze op een uniek IP-adres zit, heb je niks om je zorgen om te maken. Zorg er alleen wel voor dat je niet teveel van dit soort links opzet. Google gaat bij teveel ABC links met dezelfde B en C domeinen patronen zien, waardoor de link alsnog minder waard zal worden.