Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Wat is copywriting?

Wat is copywriting?

Kort gezegd is copywriting het schrijven van teksten voor commerciële doelen. Maar het bestaat uit vele vormen en toepassingen. Zo is het schrijven van een tekst voor een folder copywriting maar ook het schrijven van een tekst voor een website is ook copywriting. Er zijn verschillende factoren waar je als copywriter rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om de lezer geboeid te houden maar het is nog belangrijker om hem te motiveren om een product te kopen of een dienst af te nemen. Daarnaast moet je ook rekening houden met verschillende doelgroepen en meer.

Wat is een copywriter?

Een copywriter is iemand die gespecialiseerd is in het schrijven van de commerciële teksten zoals teksten voor webpagina’s, folders maar ook slogans. Het grote verschil met bijvoorbeeld een journalist is dat een copywriter als doel heeft om de lezer te overtuigen het product te kopen of een dienst af te nemen. Maar dit zijn niet de enige twee doelen. Het kan namelijk ook het doel zijn om de lezer een actie uit te laten voeren zoals het inschrijven voor een nieuwsbrief of een whitepaper te downloaden. Een copywriter vindt je doorgaans terug bij marketing en communicatiebureaus.

Wanneer noem je iemand een copywriter?

Als iemand op professionele basis teksten schrijft in opdracht van bedrijven of andere organisaties, dan ben je in feite een copywriter. Je houdt altijd het doel van de pagina voor ogen wanneer je aan de slag gaat met de tekst voor de website. Een leuk stukje tekst schrijven maakt je dus niet gelijk een copywriter. Voor copywriting doe je ook meer vooronderzoek. Zo is het belangrijk om te weten wat de behoeftes van de toekomstige lezers zijn en wat het doel is van de tekst. Ook tijdens het schrijven is het belangrijk om goed na te blijven denken bij de tekst waar het over gaat, wat het onderwerp is maar ook wat je juist niet hoeft te vertellen. Het is belangrijk om de tekst niet te lang te laten worden want dan is de kans groot dat mensen afhaken en verder kijken bij een andere partij. Dat is natuurlijk wat je altijd wilt voorkomen.

Gebruik van copywriting

Ben je op zoek naar een copywriter? Bij SAM Online Marketing kunnen wij SEO teksten schrijven als onderdeel om hoger in Google te komen. Wil je meer weten over de mogelijkheden bij ons? Neem dan direct contact met ons op zodat we dit kunnen bespreken.