Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Wat is Black Hat SEO?

Wat is Black Hat SEO?

Black hat SEO is de verzamelnaam van technieken die worden gebruikt om een hoge positie in de zoekresultaten van Google te verkrijgen, maar die in strijd zijn met de richtlijnen van Google. Dit in tegenstelling tot white hat SEO technieken, de legale technieken. Black hat SEO zal op de korte termijn voor een boost kunnen zorgen, maar wanneer het ontdekt wordt zal het een flinke penalty opleveren. Google past haar algoritmes (Panda, Penguin, etc.) steeds aan en maakt deze geavanceerder om dit soort technieken op te kunnen sporen en te straffen.

Voorbeelden van Black Hat SEO-technieken

Waarom geen black hat SEO doen?

Eigenlijk lijkt het vrij logisch waarom je geen black hat SEO moet doen. Het is namelijk in strijd met de richtlijnen van Google. Alhoewel je op de korte termijn misschien resultaten kan halen, is het voor de lange termijn funest voor je vindbaarheid in de organische zoekresultaten. Bij het krijgen van een penalty verdwijn je snel uit de resultaten en kom je pas weer terug als alles is opgelost. En dan nog zal je altijd de gevolgen van black hat SEO blijven voelen. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een SEO specialist die weet wat hij of zij doet. Resultaten op de zéér korte termijn zijn over het algemeen niet realistisch met SEO en zijn vaak alleen te behalen door gebruik te maken van black hat SEO.

Black hat SEO voorkomen

Black hat SEO is heel eenvoudig te voorkomen. Ga altijd uit van de bezoeker en optimaliseer je website daarvoor. Optimaliseer niet voor de zoekmachine. De content moet van hoogstaand niveau zijn en een duidelijk thema hebben over de gehele website. Bovendien is het belangrijk dat de content de zoekvraag van de bezoeker beantwoord. Door dit te doen zal je al snel merken dat Google dit waardeert. Black hat SEO heeft als doel het zo snel mogelijk behalen van topposities in Google. Maar echte SEO specialisten weten wel anders. Het doel van een website is het behalen van conversies, het middel is hoog komen in de organische zoekresultaten. En dit kun je bereiken door middel van SEO. White hat SEO is dus een middel om het uiteindelijke doel van jouw website te behalen.