Wat is een 302 redirect?

Een 302-Redirect is een HTTP-statuscode. Men gebruikt deze statuscode om aan te geven dat een pagina zich tijdelijk op een andere locatie (URL) bevindt. Door de combinatie van deze code en de nieuwe URL weet een browser dat het naar een andere locatie moet gaan om de gegevens van betreffende pagina op te halen.

Omdat een 302-Redirect een tijdelijke verhuizing betreft, wordt er geen linkwaarde meegestuurd. Het speelt dus ook een minimale rol in het wel of niet bovenaan in Google komen. Een deel van deze linkwaarde gaat dus verloren. Op het moment dat je een pagina die is ingericht voor een zoekwoord tijdelijk verplaatst, daalt deze pagina ook tijdelijk in de organische zoekresultaten van Google. Overweeg daarom goed of het wel nodig is om een pagina tijdelijk te verplaatsen.

Verschil 301 en 302 redirect

Een 302-Redirect is anders dan de 301 variant hiervan. Waar een 301-Redirect permanent is, geef je bij een 302-Redirect aan dat de URL op een later tijdstip weer in gebruik wordt genomen. Een 302 redirect gebruik je bijvoorbeeld wanneer een product tijdelijk niet leverbaar is. Een 301 redirect gebruik je dan weer als het product nooit meer leverbaar is.

Ontvang je GRATIS website analyse t.w.v. €399,-

Tijdelijk GRATIS

Alle begrippen op een rij

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z