Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Wat is internet marketing?

Wat is internet marketing?

Internet marketing is een andere benaming voor online marketing. Het is de wijze waarop bedrijven of ondernemingen internet gebruiken om meer conversie te genereren. Deze conversie kan van alles zijn, van het aantal verkopen te stimuleren tot bezoekersaantallen verhogen of leads te verzamelen. Als bedrijf zijn er vele mogelijkheden als het gaat om internet marketing. Bovendien worden er vaak meerdere mogelijkheden naast elkaar ingezet om het meeste uit de campagnes te halen. Lees meer over wat internet marketing is.

Waarom internet marketing?

Door de opkomst van internet is marketing erg veranderd. Dit heeft er mede voor gezorgd dat internet marketing veel meer is dan alleen maar informatie verzenden, het is nu meer twee richtingen op. Via meerdere kanalen worden bezoekers naar de website geleid. Dit is anders dan de klant zelf op zoeken. Bovendien worden advertenties steeds meer ‘verborgen’ in andere soorten content zoals een blog. Dit heeft ervoor gezorgd dat het veel minder een verkoop verhaal is geworden. Het doen van internet marketing is voor bijna iedere onderneming met ieder budget te doen wat een van de vele voordelen is.

Voordelen internet marketing

Het doen van internet marketing kent vele verschillende voordelen. Zo is een van de belangrijkste voordelen dat het heel schaalbaar is. Zo kan er voor ieder budget internet marketing worden gedaan, alleen zal de schaal heel erg verschillen. Maar met zo’n €250 kan je lokaal al beter gevonden worden en daardoor meer conversies genereren. Bovendien kan internet marketing op verschillende manieren worden ingezet en is het mogelijk om deze verschillende manieren naast elkaar te gebruiken.

Ook is internet marketing ideaal om je doelgroep te benaderen. Via bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie (SEO) krijg je bezoekers die op zoek zijn naar een dienst of product wat jij biedt. Dit krijg je ook voor elkaar met zoekmachine adverteren. Door dit te combineren met bijvoorbeeld conversie optimalisatie kun je al snel meer uit jouw internet marketing halen.

Internet marketing uitbesteden

Is internet marketing niet aan jou besteedt? Neem dan contact op met SAM Online Marketing. Onze specialisten staan klaar om jouw bedrijf of onderneming verder te helpen. Wil je weten hoe je er nu voor staat? Vraag dan de gratis website scan aan.