Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Wat is een ankertekst?

Wat is een ankertekst?

Een ankertekst, ofwel anchor tekst, is de naam die wordt meegegeven aan een link naar een andere pagina. Het anchortekstprofiel is een wezenlijk onderdeel van linkbuilding. Een ankertekst is de tekst waarop geklikt kan worden en geeft de bezoeker een idee wat het aan de andere kant van de link kan verwachten.

Hoe gebruik je een ankertekst?

Een ankertekst kan op meerdere in jouw voordeel werken. Je kunt de woorden die worden gebruikt voor een ankertekst namelijk zelf kiezen. Hierdoor kun je én de bezoeker een beter beeld geven van wat het kan verwachten en stimuleren om door te klikken, maar geef je ook Google een beter beeld van wat er aan de andere kant van de link staat. Dit heeft een positieve invloed op jouw uiteindelijke ranking in de zoekmachine. Het gebruik van goede ankerteksten is dan ook een wezenlijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie.

In de praktijk

Het opstellen van een ankertekst klinkt natuurlijk makkelijker dan het daadwerkelijk is. Om deze reden geven wij je een voorbeeld:

Stel, je hebt een webshop waarbij je op een pagina vertelt over adidas schoenen. In de tekst wil je een link plaatsen naar de pagina over adidas sokken. Het onderwerp waar naar wordt gelinkt, is ‘adidas sokken’. De ankertekst (de tekst die je dus moet selecteren) is hier dan ook ‘adidas Sokken’.

Een uitgewerkt voorbeeld is:

‘Op onze website vind je niet alleen adidas schoenen. Bekijk ook eens ons assortiment adidas sokken.

Wil je zeker weten dat de ankerteksten op jouw website helemaal goed zijn? Vraag dan de gratis website scan aan! Een van onze specialisten gaat dan kijken hoe jouw website er momenteel voor staat en wat de verbeterpunten zijn.