Follow link

Follow links, ook wel dofollow links genoemd, zijn misschien wel het belangrijkste fenomeen binnen SEO, linkbuilding en het bouwen van autoriteit voor jouw website. 

Auteur Ali

Geschreven door:

Ali Demir

Leestijd: 3 min

Wat is een follow link?

Een follow link, ook wel dofollow links genoemd, is niets meer dan een link die te volgen is voor zoekmachines. Zoekmachines als Google volgen een dofollow link om vervolgens op de website uit te komen waar naar verwezen wordt. Wanneer er vanaf een belangrijke website wordt doorverwezen naar een andere website, krijgt die andere website een klein stukje autoriteit mee. Behalve dofollow links, zijn nofollow links net zo belangrijk. Beide begrippen gaan namelijk hand in hand met elkaar. Zonder dofollow links zijn nofollow links niet belangrijk, én andersom.

Wat is het belang van follow links?

Follow links spelen nog steeds een rol in SEO. Een grote rol zelfs en dit om het simpele feit dat, naar eigen zeggen, Google nofollow links niet volgt. Op papier kun je dus alleen autoriteit ontvangen van dofollow links. Dit is toentertijd een leuk fenomeen geweest, maar tegenwoordig werkt het niet meer zo. Google kijkt namelijk wel naar nofollow links. Al is het alleen maar om te bepalen of een website een ‘natuurlijk’ linkprofiel heeft of niet. Wil je dan ook het maximale uit jouw linkbuildingstrategie halen, ontkom je er niet aan om zowel dofollow als nofollow links te gebruiken.

Hoe kan ik zien of een link follow of nofollow is?

Wil je linkbuilding en SEO op een juiste manier inzetten, zowel intern als extern, is het belangrijk om een juiste verhouding tussen do follow en nofollow links te hebben. Dit kun je alleen doen als je weet welke link follow en nofollow is. Dit kun je op twee verschillende manieren checken. Wanneer je een gehele webpagina wilt checken op dofollow en nofollow, druk je op CTRL + U. Hierdoor opent de broncode van een webpagina in een nieuw tabblad. Vervolgens druk je op CTRL + F, waarna je ‘follow’ of ‘nofollow’ intoetst. Hierdoor zie je automatisch welke links op de pagina follow en nofollow zijn. Wanneer je een specifieke link wilt toetsen op follow of nofollow, selecteer je eerst de link door er met jouw muis overheen te slepen. Vervolgens druk je op de rechter muisknop en klik je onderaan op ‘selecteren’. Daarna komt er vanzelf in beeld of het om een dofollow of nofollow link gaat.

Follow link

Inhoudsopgave

Meer lezen van Ali
Meer lezen van Ali?

Alle begrippen op een rij

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z