Google AdSense account maken

Ben je van plan om advertenties op jouw website te plaatsen en wil je graag een Google AdSense account maken? SAM Online Marketing legt je precies uit hoe je dit doet. Daarnaast geven we je nog wat tips omtrent Google AdSense zodat je optimaal van de tool kan profiteren.

Auteur Ali

Geschreven door:

Ali Demir

Leestijd: 3 min

Het Google AdSense account aanmaken

Als je een Google account hebt dan ben je al heel ver. Veel mensen hebben dit al omdat zij gebruik maken van bijvoorbeeld Google Analytics, Google Ads of Gmail. Zodra je jezelf heeft aangemeld bij Google AdSense, kun je jouw website toevoegen aan je account. Het is verstandig om van tevoren alvast de voorwaarden door te nemen zodat je er zeker van bent dat jouw website zal worden toegelaten. Bepaalde content kan er voor zorgen dat jouw account geblokkeerd wordt.

De richtlijnen van Google AdSense

Zodra je goedgekeurd bent bij AdSense dien je je aan een aantal regels te houden. Zo is het niet de bedoeling om zelf zo vaak mogelijk te klikken op de advertentie of om andere mensen aan te sporen om op de advertentie te klikken. Het misleiden van mensen op je website door bijvoorbeeld een advertentie zo te weergeven alsof het onderdeel is van een artikel is verboden. Houd je je niet aan deze regels, dan heb je een grote kans dat je account wordt opgeschort en dit betekent dat de opgebouwde inkomsten niet worden uitbetaald. Ben je het niet eens met de opschorting dan kun je proberen om het account te heropenen.

Advertentie voor Google AdSense aanmaken

Als je een advertentieblok wilt aanmaken, ga je eerst naar je AdSense account. Hier kun je klikken op ‘Mijn advertenties’. Vervolgens druk je op ‘Nieuw advertentieblok’. Je krijgt dan de keuze uit verschillende mogelijkheden. Het beste is te gaan voor een zo’n groot mogelijk advertentieblok. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat high impact banners met grote formaten gemiddeld 280% meer kliks krijgen dan de kleinere standaard banners. Zodra je klaar bent met het ontwerpen van het advertentieblok krijg je een stuk code van Google die je eenvoudig op jouw pagina’s kunt plakken door middel van plugins bij WordPress. Zodra je dit heeft gedaan is het wachten op de kliks! Wil je meer verkeer naar jouw website zodat je meer kans hebt op kliks? Kom erachter hoe jouw website er voor staat met de gratis SEO check!

Inhoudsopgave

Meer lezen van Ali
Meer lezen van Ali?

Alle begrippen op een rij

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z