Google AdSense Account Maken | SAM Online Marketing
Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Geen gouden bergen
  • Concrete doelstellingen
  • Vlot contact
  • Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Google Reviews
Google AdSense account maken
Home | Begrippenlijst | Google | Google AdSense account maken

Google AdSense account maken

Bent u van plan om advertenties op uw website te plaatsen en wilt u graag een Google AdSense account maken? SAM Online Marketing legt u precies uit hoe u dit doet. Daarnaast geven we u nog wat tips omtrent Google AdSense zodat u optimaal van de tool kan profiteren.

Het Google AdSense account aanmaken

Als u een Google account heeft dan bent u al heel ver. Veel mensen hebben dit al omdat zij gebruik maken van bijvoorbeeld Google Analytics, Google Ads of Gmail. Zodra u uzelf heeft aangemeld bij Google AdSense, kunt u uw website toevoegen aan uw account. Het is verstandig om van tevoren alvast de voorwaarden door te nemen zodat u er zeker van bent dat uw website zal worden toegelaten. Bepaalde content kan er voor zorgen dat uw account geblokkeerd wordt.

De richtlijnen van Google AdSense

Zodra u goedgekeurd bent bij AdSense dient u zich aan een aantal regels te houden. Zo is het niet de bedoeling om zelf zo vaak mogelijk te klikken op uw advertentie of om andere mensen aan te sporen om op de advertentie te klikken. Het misleiden van mensen op uw website door bijvoorbeeld een advertentie zo te weergeven alsof het onderdeel is van een artikel is verboden. Houdt u zich niet aan deze regels, dan heeft u een grote kans dat uw account wordt opgeschort en dit betekent dat de opgebouwde inkomsten niet worden uitbetaald. Bent u het niet eens met de opschorting dan kunt u proberen om uw account te heropenen.

Advertentie voor Google AdSense aanmaken

Als u een advertentieblok wilt aanmaken, gaat u eerst naar uw AdSense account. Hier kunt u klikken op ‘Mijn advertenties’. Vervolgens drukt u op ‘Nieuw advertentieblok’. U krijgt dan de keuze uit verschillende mogelijkheden. Het beste is te gaan voor een zo’n groot mogelijk advertentieblok. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat high impact banners met grote formaten gemiddeld 280% meer kliks krijgen dan de kleinere standaard banners. Zodra u klaar bent met het ontwerpen van het advertentieblok krijgt u een stuk code van Google die u eenvoudig op uw pagina’s kunt plakken door middel van plugins bij WordPress. Zodra u dit heeft gedaan is het wachten op de kliks!

Wilt u meer verkeer naar uw website zodat u meer kans heeft op kliks? Kom erachter hoe uw website er voor staat met de gratis SEO check!