Moz

Als een van de grootheden binnen SEO biedt ook Moz diverse tools op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Ook op het gebied van linkbuilding kunnen zij niet achterblijven, vanwaar ze sinds jaar en dag de link research tool en Moz toolbar gebruiken. Wat is Moz? Wat is de MOZ toolbar en wat is de Moz link research tool? Je leest het hieronder!

Wat is Moz?

Moz is een grootheid wanneer het aankomt op SEO. Ze zijn een kennisbank, maar ook een aanbieder van diverse oplossingen en tools. Moz is een praktische online tool. Voor mensen die geen behoefte hebben aan de uitgebreide uitleg van SEO tools zoals SEMRush en Ahrefs, is Moz erg fijn. Aangezien we het binnen dit onderdeel over linkbuilding en het bouwen van autoriteit hebben, zullen we ingaan op de twee belangrijkste linkbuilding tools van Moz: de Moz toolbar en de Moz link research tool.

Moz toolbar

De Moz toolbar, ook wel Mozbar genoemd, is een extensie die met een klik op de knop is te integreren in jouw browser. Het biedt een toevoeging aan de SERP’s wanneer je een zoekresultaat intikt. Hiermee heb je in één oogopslag door hoe jouw concurrentie ervoor staat. Ze geven je daarbij diverse resultaten die bij de URL uit de SERP’s hoort. Denk hierbij aan de PA (pagina autoriteit), DA (domein autoriteit) het aantal links naar de URL of het domein en de RDs naar een URL of domein. RDs staat in deze voor Referring Domains.

Tool

Ontvang je GRATIS website analyse t.w.v. €399,-

Tijdelijk GRATIS

Moz Link Research tool

De Mozbar is zeer handig wanneer het aankomt op het analyseren van SERP’s. Toch is dit niet voldoende voor een sluitende linkbuildingstrategie. Hiervoor heb je meer mogelijkheden nodig. Een van deze mogelijkheden is de Moz link research tool, een betaalde optie vanuit Moz. Deze tool biedt je diverse opties. Net als bij Ahrefs, Majestic en SEMRush geeft het jou alle info die je moet hebben over een URL. Denk hierbij onder andere aan waarde, verwijzende links/domeinen, anchorteksten, periodieke groei, verloren en vervaardigde links en een concurrentieanalyse. Probeer de Moz link research tool gratis uit en kijk of je deze tool verkiest boven de concurrentie! Een met name nuttige eigenschappen van de Moz Link Research tool is dat het ook toxische links beoordeelt. Met een spamscore is direct af te lezen of het linkprofiel van diezelfde backlink in orde is of niet. De spamscore is overigens geen honderd procent zuivere indicator, maar geeft een percentage weer. Dat percentage betekent hoe groot de kans is dat die backlink een penalty krijgt van Google. Dat zegt dus nog niets of die exacte link ook negatief benadeeld wordt door de zoekmachine noch of jij er last van zal ondervinden. Ondanks deze beperking is het wel een sterke tool om alarmerende linkbuilding te detecteren en een diepere vervolganalyse uit te voeren.

MOZ

Moz Keyword Explorer

Naast de bovengenoemde handige functie bevat Moz de Keyword Explorer. Hiermee kan je jouw zoekwoordenonderzoek doen en kan je lange tijd zoet mee zijn. Een kenmerk van Moz is dat het gebruikmaakt van een uitgebreide database. Je krijgt bij de zoekwoorden de nodige informatie zoals zoekvolumes en de mate waarin concurrentie op die zoektermen probeert te scoren. De top 10 van de SERP’s kan je met een druk op de knop tevoorschijn toveren waarbij je de autoriteit, backlinkaantallen en paginascore kunt inzien. Je hebt daarmee direct inzage in je grootste concurrenten voor dat zoekwoord. Data is eenvoudig te exporteren naar een Excel-bestand in CSV-formaat.

Online Marketing Consultant - Sasha Yazdi

Sasha

Directeur en SEO Strateeg

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.