Moz 

Als een van de grootheden binnen SEO biedt ook Moz diverse tools op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Ook op het gebied van linkbuilding kunnen zij niet achterblijven, vanwaar ze sinds jaar en dag de link research tool en Moz toolbar gebruiken. Wat is Moz? Wat is de MOZ toolbar en wat is de Moz link research tool? Je leest het hieronder!

Wat is Moz? 

Moz is een grootheid wanneer het aankomt op SEO. Ze zijn een kennisbank, maar ook een aanbieder van diverse oplossingen en tools. Moz is een praktische online tool. Voor mensen die geen behoefte hebben aan de uitgebreide uitleg van SEO tools zoals SEMRUSH en Ahrefs, is Moz erg fijn. Aangezien we het binnen dit onderdeel over linkbuilding en het bouwen van autoriteit hebben, zullen we ingaan op de twee belangrijkste linkbuilding tools van Moz: de Moz toolbar en de Moz link research tool.

Moz toolbar 

De Moz toolbar, ook wel Mozbar genoemd, is een extensie die met een klik op de knop is te integreren in jouw browser. Het biedt een toevoeging aan de SERP’s wanneer je een zoekresultaat intikt. Hiermee heb je in één oogopslag door hoe jouw concurrentie ervoor staat. Ze geven je daarbij diverse resultaten die bij de URL uit de SERP’s hoort. Denk hierbij aan de PA (pagina autoriteit), DA (domein autoriteit) het aantal links naar de URL of het domein en de RDs naar een URL of domein. RDs staat in deze voor Referring Domains

Tool

Moz link research tool

De Mozbar is zeer handig wanneer het aankomt op het analyseren van SERP’s. Toch is dit niet voldoende voor een sluitende linkbuildingstrategie. Hiervoor heb je meer mogelijkheden nodig. Een van deze mogelijkheden is de Moz link research tool, een betaalde optie vanuit Moz. Deze tool biedt je diverse opties. Net als bij Ahrefs, Majestic en SEMRush geeft het jou alle info die je moet hebben over een URL. Denk hierbij onder andere aan waarde, verwijzende links/domeinen, anchorteksten, periodieke groei, verloren en vervaardigde links en een concurrentieanalyse. Probeer de Moz link research tool gratis uit en kijk of je deze tool verkiest boven de concurrentie!

MOZ