ABC linking

ABC linking wordt tegenwoordig nog een stuk vaker gebruikt dan je in eerste instantie zou denken. Het is dan ook nog steeds een effectieve vorm van linkbuilding om de autoriteit van jouw website te kunnen vergroten. Wat is ABC linking? Waarom zet je het in? En bovenal: hoé zet je het in? Je leest het hieronder!

Auteur Ali

Geschreven door:

Ali Demir

Leestijd: 3 min

Wat is ABC linking?

Een ABC linkruil is een linkbuildingconstructie die uit drie partijen bestaat: partij A, partij B en partij C. In het geval van een ABC linkruil linkt partij A naar partij B, maar linkt partij B weer door naar partij C. Het is een constructie die moeilijker op te zetten is dan een AB linkruil. Dus waarom zou je het inzetten?

Waarom een ABC linkruil?

De voornaamste reden dat men een ABC linkruil opzet, is voor de optimalisatie van Google en het vergroten van de autoriteit van een website. Wanneer je aan een link van een partij wilt komen, kan het zijn dat deze partij een link terug wil hebben. Wanneer je echter een AB linkruil opzet, waarbij je beiden naar elkaar linkt, streept Google deze als het ware tegen elkaar af. Hierdoor is het een stuk minder effectief dan wanneer je normaal een link krijgt. Hierom zijn er slimmeriken die er een derde partij, of een derde website bij gingen betrekken.

Hoe zet ik een ABC linkruil op?

Wanneer je een succesvolle linkruil op wilt zetten, heb je hier drie partijen (websites) voor nodig. Het is daarbij zaak dat alledrie de partijen het volgende hebben:

Praktisch gezien kun je dit doen door minimaal 2 websites te hebben. Jij benadert een linkpartner. Wanneer deze een link terugvraagt, biedt je een link van jouw tweede domein aan. Als deze op een uniek IP-adres zit, heb je niks om je zorgen om te maken. Zorg er alleen wel voor dat je niet teveel van dit soort links opzet. Google gaat bij teveel ABC links met dezelfde B en C domeinen patronen zien, waardoor de link alsnog minder waard zal worden. Wil je je linkbuilding uitbesteden? Stuur ons een mail of bel ons voor meer advies!

Inhoudsopgave

Meer lezen van Ali
Meer lezen van Ali?

Alle begrippen op een rij

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z