Hoe Google Analytics Installeren? - SAM Online Marketing
Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Geen gouden bergen
  • Concrete doelstellingen
  • Vlot contact
  • Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Google Reviews
Hoe Google Analytics Installeren?
Home | Begrippenlijst | Google | Hoe Google Analytics Installeren?

Hoe Google Analytics installeren?

Het is niet voor iedereen duidelijk hoe zij Google Analytics kunnen installeren. Google Analytics is een van de meest gebruikte en handige tools waarmee u meer te weten kan komen over de bezoekers van uw website. Komen deze naar voren omdat u hoog in Google staat, of haalt u deze uit AdWords of Social Media? Om Google Analytics te gaan gebruiken zijn er een aantal stappen vereist. U leert hier hoe u eenvoudig Google Analytics kan implementeren in uw WordPress website. Voordat u hier aan begint, dient u een Gmail account te hebben. Zodra u dit heeft, kunt u beginnen met het installeren van Google Analytics!

Hoe installeer ik Google Analytics?

Als u graag zelf Google Analytics wilt installeren, kunt u het beste de stappen volgen die we hier benoemen. Het eerste wat u moet doen is naar de website van Google Analytics gaan. Vervolgens klikt u op ‘Inloggen bij Analytics’ en vervolgens meld u uzelf aan voor Google Analytics. Zodra u dit doet, komt u in het volgende scherm. Vul hier alle gegevens in van uw website en selecteer ‘Nederland’ bij de tijdzone. Bij ‘accountnaam’ kunt u gewoon uw naam invullen of dat van uw bedrijf. Alle instellingen voor het delen van gegevens zijn optioneel, u kunt ze dus ook allemaal uitzetten. Dit is een persoonlijke keuze. U moet vervolgens de gebruiksvoorwaarden van Google Analytics accepteren om door te gaan. Nu bent u bij de laatste stap bij het gedeelte bij Google. Het enige wat u moet doen is de tracking-ID kopiëren. Het is wel verstandig om de pagina nog open te laten staan.

Code implementeren in WordPress website

Het is nu tijd om in te loggen bij uw website. Als u bent ingelogd klikt u eerst op ‘Plugins’ en daarna op ‘Nieuwe plugin’. Hier typt u Google Analytics. U krijgt dan veel mogelijkheden maar de beste die u kunt kiezen is ‘Google Analytics for WordPress’. Druk bij deze plugin op ‘Nu installeren’. Als de plugin is geïnstalleerd moet u hem nog activeren. Als u hem heeft geactiveerd gaat u via instellingen naar de Google Analytics plugin. Hier plakt u de code die u bij de website van Google hebt gekopieerd. Als u dit heeft gedaan drukt u op ‘Update Google Analytics Settings’.

Het kan vervolgens even duren voordat Google Analytics het account heeft geverifieerd. Dit duurt maximaal twee uur voordat de eerste statistieken binnen komen. Om de statistieken, zoals het bouncepercentage, te bekijken, is het enige wat u moet doen in te loggen bij Google Analytics. Wilt u weten wat voor gegevens Google Analytics u laat inzien of wilt u weten wat je precies met Google Analytics kan, kijk dan bij Wat is Google Analytics.