Wat is de beste email marketing software?

Email marketing software is software die zorgt dat u eenvoudig mails kunt sturen naar uw klanten. Het gebruik van deze software zorgt ervoor dat email marketing, als onderdeel van online marketing, gemakkelijker gedaan kan worden. Er zijn veel verschillende aanbieders van deze software en ook de mogelijkheden per aanbieder worden steeds beter. De meest gebruikte aanbieders zijn:

  • Sendinblue
  • ActiveCampaign
  • Drip
  • Mailerlite
  • Convertkit
Auteur Ali

Geschreven door:

Ali Demir

Leestijd: 3 min
Wat is de beste email marketing software?

Sendinblue

Vanaf het begin is Sendinblue al geroemd vanwege de beste transactionele emails. Daarbij zorgen ze voor een keurige deliverability rate van 95%. Sendinblue biedt een combinatie van email en sms aan en is sterk op het gebied van Email Automation.

Handig aan Sendinblue is dat je het onbeperkt kan uitproberen waarbij je dagelijks maximaal 300 mails kunt versturen. Het is de beste email marketing software op dit moment waarmee je dus zonder opstartkosten jouw emaillijst kunt uitbouwen. Bovendien is het mogelijk om verkopen uit die lijst te optimaliseren met intelligente automation tools.

ActiveCampaign

Net als de voorganger staat ActiveCampaign bekend om de goede deliverability rate. Met deze tool krijgt men waar voor zijn geld. Het is hiermee uitermate geschikt voor het mkb met een beperkt budget heeft. De kosten ervoor zijn overigens maandelijks, maar zijn bescheiden. Voor starters is ActiveCampaign een uitstekend middel om mee te beginnen en te experimenteren met geavanceerde Email Automation en analyse mogelijkheden. Daarnaast is het bijzonder schaalbare email marketing software.

Email marketing software oplossingen

De meeste email marketing software oplossingen zijn ontwikkeld met het SaaS (Software as a Service) model in het achterhoofd. Dit zorgt ervoor dat de software te gebruiken is via de browser en daardoor op veel plekken te gebruiken. De verschillende diensten hebben vaak de mogelijkheid tot een gratis gelimiteerd account. Door te betalen krijgt u toegang tot meer functies. Bij email marketing software is het gebruikelijk om te betalen door middel van een abonnementsvorm door maandelijks of jaarlijks te betalen of om te betalen per verzonden mail of het aantal adressen. De aanbieders van de software hebben vaak ook aanvullende diensten zoals template design en ontwikkeling, advies voor de beste strategie en de integratie met andere systemen.

Integratie van email marketing software

De meeste email marketing software is gemakkelijk te integreren met CMS-systemen zoals WordPress. Ook is het vaak mogelijk om social media of CRM-systemen te integreren met de software. Hierdoor kan een bedrijf werken met een enkele database waardoor de foutmarge zo klein mogelijk wordt. Er zijn ook CMS- en CRM-systemen die een email marketing functie hebben maar deze is over het algemeen niet zo uitgebreid als de gespecialiseerde email marketing software.

Inhoudsopgave

Meer lezen van Ali
Meer lezen van Ali?

Alle begrippen op een rij

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z