Wat is de beste email marketing software?

Wat is de beste email marketing software?

Email marketing software is software die zorgt dat u eenvoudig mails kunt sturen naar uw klanten. Het gebruik van deze software zorgt ervoor dat email marketing, als onderdeel van online marketing, gemakkelijker gedaan kan worden. Er zijn veel verschillende aanbieders van deze software en ook de mogelijkheden per aanbieder worden steeds beter. De meest gebruikte aanbieders zijn:

  • MailChimp
  • Copernica
  • Spotler
  • Clang
  • Measuremail

Email marketing software oplossingen

De meeste email marketing software oplossingen zijn ontwikkeld met het SaaS (Software as a Service) model in het achterhoofd. Dit zorgt ervoor dat de software te gebruiken is via de browser en daardoor op veel plekken te gebruiken. De verschillende diensten hebben vaak de mogelijkheid tot een gratis gelimiteerd account. Door te betalen krijgt u toegang tot meer functies. Bij email marketing software is het gebruikelijk om te betalen door middel van een abonnementsvorm door maandelijks of jaarlijks te betalen of om te betalen per verzonden mail of het aantal adressen.

De aanbieders van de software hebben vaak ook aanvullende diensten zoals template design en ontwikkeling, advies voor de beste strategie en de integratie met andere systemen.

Integratie van email marketing software

De meeste email marketing software is gemakkelijk te integreren met CMS-systemen zoals WordPress. Ook is het vaak mogelijk om social media of CRM-systemen te integreren met de software. Hierdoor kan een bedrijf werken met een enkele database waardoor de foutmarge zo klein mogelijk wordt. Er zijn ook CMS- en CRM-systemen die een email marketing functie hebben maar deze is over het algemeen niet zo uitgebreid als de gespecialiseerde email marketing software.