Wat is een Google Penalty?

Een Google Penalty is een straf die Google uitdeelt aan een website op het moment dat deze website zich niet aan haar richtlijnen houdt. Google deelt straffen uit om een foutieve manipulatie van haar algoritme tegen te gaan. Wat gebeurt er bij een Google Penalty, wat zijn de gevolgen hiervan en hoe kun je zo’n straf voorkomen?

Wat zijn de gevolgen van een Google Penalty?

Het oplopen van een Google Penalty kan meerdere gevolgen hebben voor je website. Er bestaat een kans dat Google je flink laat zakken in haar organische zoekresultaten, maar ze kunnen je ook (tijdelijk) verwijderen. In beide gevallen is het zaak je website te verbeteren op de punten waarvoor je gestraft bent, waarna je je website opnieuw laat indexeren door Google. Alleen wanneer je dit doet, is je website weer te zien in de zoekresultaten.

Alhoewel je op dit moment misschien wel helemaal niets fout doet binnen het optimaliseren van je website, is het toch handig te achterhalen waar Google straffen voor uitdeelt.

Wanneer loop ik risico op een Google Penalty?

Er zijn meerdere punten waarop Google een Penalty uit kan kan delen. Dit varieert van keyword spamming en duplicate content tot ongeoorloofde manieren van linkbuilding. Ondanks dat er meerdere punten zijn waarop Google een straf kan uitdelen, is dit geen directe reden voor paniek. Wanneer jij geheel vanuit je eigen filosofie te werk gaat en je gehele website in dienst stelt van een prettige bezoekerservaring, heeft Google geen reden om een straf uit te delen.

Het zekere voor het onzekere nemen

Wanneer jij zuiver te werk gaat met je zoekmachine optimalisatie, is de kans op een Penalty van Google zeer gering. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, bekijk dan de richtlijnen voor webmasters van Google.

Succes verzekerd met SAM

0+
Teamleden
0%
SAM verhoogt uw conversiepercentage
0+
Succesvolle samenwerkingen met SAM
0
Gemiddelde beoordeling
van onze klanten

Contact met een SAM specialist

Vul het contactformulier in en laat u terugbellen door een specialist van SAM om de mogelijkheden te bespreken. Nu online

Contactformulier

Doe de gratis SEO Scan
2019 © SAM Online Marketing & Webdesign
Beoordeling door klanten: 9.1/10 - 30 beoordelingen

Hulp vragen aan SAM

Leg de pijnpunten van uw website bloot met onze SEO scan. SAM Online Marketing heeft een online tool (SEO check) ontwikkelt, waarmee u eenvoudig checkt hoe Google uw website beoordeelt. Laat uw website scannen op content, autoriteit en techniek en zet de eerste stap naar een zoekmachine geoptimaliseerde website.