Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Algemene anchorteksten

Algemene anchorteksten

Algemene anchorteksten spelen nog steeds een grote rol binnen linkbuilding en het opbouwen van autoriteit voor jouw website. Wat zijn algemene anchorteksten? Welke zijn er allemaal? Waarom gebruik je ze nog steeds? En hoe zet je ze in? Je leest het hieronder!

Wat zijn algemene anchorteksten?

Algemene anchorteksten, ook wel algemene ankerteksten, zijn anchorteksten waar totaal geen vorm van optimalisatie in voorkomt. Men deze vorm verwijst men vaak door naar een andere pagina op een website, zonder dat hier een vorm van optimalisatie voor Google bij komt kijken. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Klik hier om naar de pagina te gaan.
  • Druk hierop om doorverwezen te worden.

Waarom algemene anchorteksten?

Je hebt al kunnen lezen dat branded anchorteksten zorgen voor een sterke merknaam en daardoor kunnen helpen met linkbuilding en het bouwen van autoriteit. Zo heb je ook geoptimaliseerde anchorteksten, waarbij je met een zoekwoord extra lading meegeeft aan een zoekwoord. Maar wat is dan de meerwaarde van algemene anchorteksten?  Deze anchorteksten dienen nog steeds een groot gedeelte van jouw linkprofiel in te nemen, omdat je hiermee juist laat zien dat je geen misbruik maakt van het algoritme van Google. Door deze natuurlijke ankerteksten te gebruiken, pak je misschien niet direct succes, maar draagt het juist op lange termijn bij aan de autoriteit van jouw website.

Hoe zet ik algemene anchorteksten in?

Er is geen exacte tactiek om algemene anchorteksten in te zetten. Het is ook juist de bedoeling dat je niet optimaliseert. Het beste advies is dan ook om juist een oogje dicht te knijpen en af en toe NIET te letten op links die binnenkomen. De ongeoptimaliseerde anchorteksten zullen dan vanzelf volgen.