Begrippenlijst
Categorieen
Delen
Facebook
Ontvang je GRATIS
website analyse
t.w.v. €399,-
Tijdelijk Gratis

Meta keywords en meta tags

Geschreven door:
Joyce Monthiny

Meta keywords en meta tags zijn twee onderdelen van SEO. Alleen hebben meta keywords tegenwoordig helemaal geen effect meer voor de ranking in zoekmachines. Het gebruik van meta keywords laat aan SEO specialisten zien dat er iemand bezig is geweest die SEO niet goed begrijpt. Het heeft geen negatief effect maar het is wel zonde van de tijd.

Meta tag is eigenlijk een ander woord voor meta description. Deze heeft in tegenstelling wel invloed op de ranking. Meta tags hebben geen direct maar wel een indirecte invloed.

Wat zijn meta keywords?

Meta keywords zijn zoekwoorden die gevonden zijn met een zoekwoordenonderzoek, die verwerkt zijn in de broncode van de website. Hierdoor zijn de woorden niet zichtbaar voor bezoekers. In de eerste jaren van Google werkte de meta keywords nog wel maar omdat er werd na verloop van tijd misbruik van gemaakt. Er werden meta keywords in de broncode gezet puur op het zoekvolume en niet of het relevante woorden waren. Deze woorden hadden vaak niks met de inhoud van de pagina te maken.

Wat is een meta tag?

Zoals gezegd is een meta tag een andere benaming voor meta description. In de meta tag wordt verteld waar de pagina overgaat. In de zoekmachines is dit te zien onder de SEO titel en de URL. De meta tag heeft geen directe invloed op de ranking in de zoekresultaten maar door een goede meta tag te schrijven kan het voorkomen dat de gebruikers van Google meer klikken naar de website. Dit heeft wel weer invloed op de ranking van Google. Daarom heeft de meta tag dus een indirecte invloed.

Meta tag aanpassen

De meta tag is in WordPress aan te passen wanneer je gebruik maakt van een SEO plugin zoals Yoast SEO. Dit is een van de meest gebruikte plugins op het gebied van SEO. Een goede meta tag bevat ongeveer 155 tekens en heeft een goede call-to-action waardoor een hogere CTR behaald kan worden.

Wilt u weten of uw meta tags goed staan? Doe dan de gratis SEO scan van SAM Online Marketing?

Jake dartbord

Jake Stamenkovic

Online marketing specialist

Anderen bekeken ook