Wat betekent ‘404 not found’?

‘404 not found’ betekent dat de opgevraagde pagina niet bestaat. Wanneer personen op zoek gaan naar informatie, producten of diensten, typen de in de zoekmachines een bepaalde woordencombinatie in. Hierna klikken zij de link aan die ze het meest aanspreekt. Vervolgens zien ze ‘404 not found’ staan. Dit wil zeggen dat de opgevraagde pagina niet (meer) bestaat. De bezoeker verlaat de pagina direct en selecteert een ander zoekresultaat. U verliest hiermee niet alleen een bezoeker, maar ook een potentiële klant.

Dit scenario wilt u ten alle tijden voorkomen. Toch is een ‘404 not found’ niet altijd te voorkomen. De taak aan u om het beste van dit scenario te maken. Maak zelf een ‘404 pagina’ waarin u bezoekers de kans geeft een vraag te stellen of contact met u op te nemen. Het is geen wondermiddel – u verliest alsnog wel bezoekers, maar brengt dit aantal wel drastisch terug.

Bovenstaand scenario is niet het enige scenario waarin een ‘404 pagina’ kan verschijnen. Andere scenario’s zijn:

  • De bezoeker heeft een foutieve URL ingetypt;
  • Een pagina is verplaatst, maar wordt nog steeds op de oude URL geïndexeerd door zoekmachines;
  • Een link op uw website stuurt de bezoeker door naar een URL die niet bestaat.

Controleer uw website op eerder genoemde punten om het aantal ‘404 not found’ vertoningen de kop in te drukken.

Succes verzekerd met SAM

0+
Teamleden
0%
SAM verhoogt uw conversiepercentage
0+
Succesvolle samenwerkingen met SAM
0
Gemiddelde beoordeling
van onze klanten

Contact met een SAM specialist

Vul het contactformulier in en laat u terugbellen door een specialist van SAM om de mogelijkheden te bespreken. Nu online

Contactformulier

Doe de gratis SEO Scan
2019 © SAM Online Marketing & Webdesign
Beoordeling door klanten: 9.1/10 - 30 beoordelingen

Hulp vragen aan SAM

Leg de pijnpunten van uw website bloot met onze SEO scan. SAM Online Marketing heeft een online tool (SEO check) ontwikkelt, waarmee u eenvoudig checkt hoe Google uw website beoordeelt. Laat uw website scannen op content, autoriteit en techniek en zet de eerste stap naar een zoekmachine geoptimaliseerde website.