SAM SpecialistMa - Vr 09:00 - 18:00

Behaal het beste resultaat

Doe de gratis website scan

Wat is een ankertekst?

Wat is een ankertekst?

Een ankertekst, ofwel anchor tekst, is de naam die wordt meegegeven aan een link naar een andere pagina. Een ankertekst is de tekst waarop geklikt kan worden en geeft de bezoeker een idee wat het aan de andere kant van de link kan verwachten.

Hoe gebruik je een ankertekst?

Een ankertekst kan op meerdere in uw voordeel werken. U kunt de woorden de worden gebruikt voor een ankertekst namelijk zelf selecteren. Hierdoor kunt u én de bezoeker een beter beeld geven van wat het kan verwachten en stimuleren om door te klikken, maar geeft u ook Google een beter beeld van wat er aan de andere kant van de link staat. Dit heeft een positieve invloed op uw uiteindelijke ranking in de zoekmachine.

In de praktijk

Het opstellen van een ankertekst klinkt natuurlijk makkelijker dan het daadwerkelijk is. Om deze reden geven wij u een voorbeeld:

Stel, u hebt een webshop waarin u een pagina vertelt over Adidas schoenen. In de tekst wilt u een link plaatsen naar de pagina over Adidas sokken. Het onderwerp waar naar wordt gelinkt, is ‘Adidas sokken’. De ankertekst (de tekst die u dus moet selecteren) is hier dan ook ‘Adidas Sokken’.

Een uitgewerkt voorbeeld is:

‘Op onze website vindt u niet alleen Adidas schoenen. Bekijk ook eens ons assortiment Adidas sokken.

Een samenwerking aangaan met SAM

Ervaren online marketing specialisten
Aantoonbare resultaten voor klanten
Duurzame topposities in Google
Deskundig advies

Contact opnemen met SAM