Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Wat is duplicate content?

Wat is duplicate content?

Duplicate content, of in het Nederlands dubbele content, is een veelvoorkomend probleem, vooral voor SEO. Er zijn verschillende oorzaken van dubbele content maar een van de meest voorkomende is dat één pagina op verschillende URL’s staat. Hierdoor zien zoekmachines zoals Google dat twee of meerdere pagina’s dezelfde content hebben, vandaar de naam dubbele content of duplicate content.

Oorzaken duplicate content

Er zijn verschillende oorzaken voor dubbele content. Het kan zo zijn dat een website bereikbaar is met maar ook zonder ‘www’. Dit kan er voor zorgen dat Google beide versies indexeerd maar er uiteindelijk toch maar één kiest. Het is dan te hopen dat ze de juiste kiezen. Maar gelukkig is dit te voorkomen door middel van canonical tags of redirects.

Maar ook in webshops met een zoek- en sorteerfunctie kan het zijn dat pagina’s te bereiken zijn door middel van verschillende URL’s. Niet altijd is dit te voorkomen. Maar je kunt er dan wel voor zorgen dat de ongewenste pagina’s niet worden geïndexeerd door middel van een NoIndex tag of het toevoegen van een canonical tag naar de originele pagina.

Een ander punt kan zijn dat iemand jouw content kopieert en op zijn of haar eigen website of webshop publiceert. Er zijn diverse tools beschikbaar waarbij je kunt zien of jouw content op andere websites staat. Door je eigen content te promoten door middel van social media, blogs, forums enzovoorts kan Google via meerdere plekken de content vinden die verwijst naar jouw website of webshop. Het maakt de kans groter dat jouw content als het origineel wordt gezien waardoor jij de beste posities haalt in Google en niet degene die jouw content heeft gekopieerd. Bovendien kun je ook bij Google pagina’s opgeven die jouw content hebben gekopieerd. Zo zullen deze websites of pagina’s worden gestraft wanneer Google oordeelt dat zij hebben gekopieerd.

Dubbele content voorkomen en verhelpen

Wil je dubbele content voorkomen of verhelpen? Door middel van de gratis tool Siteliner kun je iedere maand één website scannen op interne dubbele content. Zo kom je erachter hoe jouw website ervoor staat. Wil je dit liever uitbesteden? Vraag dan onze gratis website scan aan om erachter te komen hoe jouw website of webshop er nu voor staat. Wil je meer weten over de mogelijkheden bij ons online marketing bureau? Neem dan contact met ons op.