Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 55 beoordelingen
Maandbudget vanaf €199,
Altijd resultaat!
Looptijd 6 t/m 12 maanden
Binnen 10 seconden uw prijs
Wat is de Google zoekwoordplanner?

Scan uw website

Ontdek hoe uw website ervoor staat

Doe nu de Website Scan

Sociale media

Wat is de Google zoekwoordplanner?

Met de Google zoekwoordplanner kunt u snel en eenvoudig zien op welke woorden met zoekt en hoe vaak dit gebeurt per maand. Dit is handig voor zowel SEA als SEO werkzaamheden. U kunt dan beter advertentieteksten en content afstemmen op de zoekresultaten van Google. Dit zorgt ervoor dat u een hogere ranking krijgt in Google, wat over het algemeen weer resulteert in meer bezoekers vanuit Google. Dit kan ook door u op het organische gedeelte van de optimalisatie te richten, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd.

Google zoekwoordplanner gebruiken

De Google zoekwoordplanner kan iedereen gratis gebruiken. Maar als u voor de eerste keer de planner wilt gebruiken vraagt Google om een AdWords account aan te maken, maar door middel van een kleine omweg is dit niet nodig. Als u er wel voor kiest om zo’n account aan te maken moet u veel gegevens invullen, waaronder uw creditcardgegevens. Hiermee probeert Google de stap naar het adverteren via Google AdWords en Google Adsense zo klein mogelijk te maken.

Als u naar de Google zoekwoordplanner gaat, komt u op een pagina waarbij u moet klikken op ‘de zoekwoordplanner gebruiken’. Vervolgens komt u in een scherm waar u gegevens moet invullen. Maar u kunt ook kiezen op de blauwe tekstlink met de tekst: ‘Sla de configuratie met begeleiding over.’. Hierna klikt u op de ‘Zoekwoorden vinden’ mogelijkheid. Nu bent u er klaar voor om de Google zoekwoordplanner te gebruiken.

Zoekwoorden vinden

Zodra u bovenstaande stappen heeft doorlopen kunt u de keywords, oftewel zoekwoorden invullen. U krijgt hierna een hele lijst met verschillende zoekwoordideeën. Linksboven in beeld ziet u het aantal zoekwoorden staan die gerelateerd zijn aan de ingevulde zoekwoorden. De kolommen die voor u belangrijk zijn, zijn de eerste twee kolommen. De andere kolommen zijn alleen belangrijk als u de zoekwoorden gaat gebruiken voor SEA. In de tweede kolom ziet u een grove schatting van het aantal zoekopdrachten per maand.

Om de exacte volumes te kijken moet u de woorden die u wilt zien toevoegen aan uw plan. Zodra u ze heeft toegevoegd aan uw plan gaat u naar het planoverzicht. Hier ziet u de exacte cijfers voor de geselecteerde zoekwoorden.

Als u wilt weten hoe uw website ervoor staat op SEO technisch gebied, kunt u de gratis SEO check laten uitvoeren!

Doe de gratis SEO Scan
2021 © SAM Online Marketing Webdesign
Beoordeling door klanten: 4.9/5 39 beoordelingen
Call Now Button
Gratis SEO Scan

Doe de gratis SEO Scan!