Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Google Reviews
Wat is de Google zoekwoordplanner?
Home | Begrippenlijst | Wat is de Google zoekwoordplanner?

Wat is de Google zoekwoordplanner?

Met de Google zoekwoordplanner kunt u snel en eenvoudig zien op welke woorden met zoekt en hoe vaak dit gebeurt per maand. Dit is handig voor zowel SEA als SEO werkzaamheden. U kunt dan beter advertentieteksten en content afstemmen op de zoekresultaten van Google. Dit zorgt ervoor dat u een hogere ranking krijgt in Google, wat over het algemeen weer resulteert in meer bezoekers vanuit Google. Dit kan ook door u op het organische gedeelte van de optimalisatie te richten, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd.

Google zoekwoordplanner gebruiken

De Google zoekwoordplanner kan iedereen gratis gebruiken. Maar als u voor de eerste keer de planner wilt gebruiken vraagt Google om een AdWords account aan te maken, maar door middel van een kleine omweg is dit niet nodig. Als u er wel voor kiest om zo’n account aan te maken moet u veel gegevens invullen, waaronder uw creditcardgegevens. Hiermee probeert Google de stap naar het adverteren via Google Ads en Google Adsense zo klein mogelijk te maken.

Als u naar de Google zoekwoordplanner gaat, komt u op een pagina waarbij u moet klikken op ‘de zoekwoordplanner gebruiken’. Vervolgens komt u in een scherm waar u gegevens moet invullen. Maar u kunt ook kiezen op de blauwe tekstlink met de tekst: ‘Sla de configuratie met begeleiding over.’. Hierna klikt u op de ‘Zoekwoorden vinden’ mogelijkheid. Nu bent u er klaar voor om de Google zoekwoordplanner te gebruiken.

Zoekwoorden vinden

Zodra u bovenstaande stappen heeft doorlopen kunt u de keywords, oftewel zoekwoorden invullen. U krijgt hierna een hele lijst met verschillende zoekwoordideeën. Linksboven in beeld ziet u het aantal zoekwoorden staan die gerelateerd zijn aan de ingevulde zoekwoorden. De kolommen die voor u belangrijk zijn, zijn de eerste twee kolommen. De andere kolommen zijn alleen belangrijk als u de zoekwoorden gaat gebruiken voor SEA. In de tweede kolom ziet u een grove schatting van het aantal zoekopdrachten per maand.

Om de exacte volumes te kijken moet u de woorden die u wilt zien toevoegen aan uw plan. Zodra u ze heeft toegevoegd aan uw plan gaat u naar het planoverzicht. Hier ziet u de exacte cijfers voor de geselecteerde zoekwoorden.

Als u wilt weten hoe uw website ervoor staat op SEO technisch gebied, kunt u de gratis SEO check laten uitvoeren!