Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 55 beoordelingen
Maandbudget vanaf €199,
Altijd resultaat!
Looptijd 6 t/m 12 maanden
Binnen 10 seconden uw prijs
Wat is SEO?

Scan uw website

Ontdek hoe uw website ervoor staat

Doe nu de Website Scan

Sociale media

Wat is SEO?

SEO is een afkorting die staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Hiermee wordt bedoeld dat de website van een bedrijf of organisatie is geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. SEO bestaat uit verschillende activiteiten die als doel hebben om ervoor te zorgen dat uw website beter wordt gevonden in de organische resultaten van een zoekmachine. Met de organische zoekresultaten worden alle zoekresultaten exclusief advertenties en betaalde zoekresultaten bedoeld. Hoe hoger uw website bij de zoekresultaten komt, hoe groter de kans is dat mensen op uw website link klikken.

Hoe werkt SEO?

Alle zoekmachines doen aan indexeren, dit betekent dat de zoekmachines alle bestaande websites opslaan in hun database. Dit gebeurt automatisch door robots. Als een gebruiker in Google op zoek gaat naar een bepaald onderwerp of een vraag dan laat Google de meest relevante resultaten zien voor die specifieke zoekopdracht.

Om ervoor te zorgen dat mensen de zoekresultaten van Google niet manipuleren en misbruiken is het niet duidelijk hoe Google de posities van websites exact bepaalt. Het is wel bekend dat Google meer dan 200 factoren gebruikt om dit te bepalen. Al deze factoren die de positie van de website bepalen zijn gezamenlijk het algoritme. Omdat veel mensen vele tests en analyses hebben gemaakt is er wel duidelijk wat wel effect heeft en wat niet. Ondanks dat dit bekend is blijft SEO erg lastig en zijn er veel veranderende regels, die steeds het algoritme een beetje aanpassen.

Factoren van SEO

Er zijn een aantal factoren van het algoritme bekend waarmee u de positie van je website kan verbeteren. Deze zijn te onderscheiden in on-page SEO factoren en off-page SEO factoren. Bij on-page SEO factoren kunt u denken aan de content en technische factoren. Met de content wordt bedoeld dat de teksten op de website zo zijn geschreven dat de zoekwoorden strategisch erin zijn verwerkt. Hier vindt u meer over bij SEO teksten. Onder de technische factoren vallen onder meer de snelheid van het laden en of de website op verschillende apparaten goed te zien is.

De off-page SEO factoren zijn factoren die buiten uw website gebeuren maar deze hebben wel invloed op de zoekmachineresultaten van uw website. Denk bij off-page SEO factoren aan bijvoorbeeld linkbuilding (en social media). SEO staat eigenlijk nooit stil en is een doorlopend proces van het optimaliseren van de huidige content, nieuwe content maken, zorgen dat de technische factoren zijn geoptimaliseerd en het uitvoeren van linkbuilding.

Wilt u weten hoe uw website ervoor staat op het gebied van SEO? Doe dan de gratis SEO check van SAM Online Marketing!

Doe de gratis SEO Scan
2021 © SAM Online Marketing Webdesign
Beoordeling door klanten: 4.9/5 39 beoordelingen
Call Now Button