Meer dan 700 succesvolle klanten
  • Mobile check 1Geen gouden bergen
  • Mobile check 2Concrete doelstellingen
  • Mobile check 3Vlot contact
  • Mobile check 4Afspraak = afspraak
facebook instagram linkedIn
Samen vooruit, samen winnen
Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een onderdeel van online marketing waarbij een website producten of diensten van een andere website promoot. In ruil hiervoor krijgt de website een afgesproken commissie voor een bepaald doel. Dit kan zijn een klik of een verkoop. Een voorbeeld is dat Bol.com artikelen verkoopt van andere websites. Zodra iemand bij Bol.com zo’n product koopt, dan krijgt Bol.com een commissiepercentage.

Hoe werkt affiliate marketing?

Affiliate marketing werkt vaak met een systeem die wordt aangeboden door externe bedrijven. Er zijn dan maar een paar kleine aanpassingen nodig om het te laten werken. Via dit systeem kunt u producten kiezen die u wilt promoten op uw website. Vervolgens registreert degene zich en zoekt degene de unieke affiliate link. Door middel van de opbouw van een website en de content die hierop staat probeert een website om mensen op de link te laten klikken. Het werkt het beste zodra de link op een website wordt geplaatst die relevant is aan het product dat wordt gepromoot.

Bij affiliate marketing wordt er met behulp van een cookie geregistreerd dat een persoon op een affiliate link heeft geklikt. Zodra er op de link is geklikt wordt de bezoeker doorgestuurd naar de verkooppagina van het gepromote product. Als de bezoeker besluit om dit product te kopen dan herkent het betaalsysteem met behulp van de cookie waar de bezoeker vandaan kwam. Het systeem dat gebruikt wordt om affiliate links te vinden, betaalt vervolgens aan degene die het product promootte de commissie. Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met affiliate marketing.

Beginnen met affiliate marketing

Iedereen kan beginnen met affiliate marketing. Het enige wat je nodig hebt is een domeinnaam en een website. Een website is eenvoudig te maken via WordPress. Het moeilijkste is misschien nog wel het bieden van een meerwaarde en het vullen van de website met waardevolle content. Er zijn veel verschillende affiliate systemen waar u zich bij kunt aansluiten. Om ervoor te zorgen dat een affiliate website hoger in de zoekresultaten van Google komt is het verstandig om te beginnen met SEO en linkbuilding. Wanneer dit goed loopt krijgt een website meer bezoekers en daardoor meer kans op bezoekers die op links klikken. En dat is waar affiliate marketing om draait, het doorsturen van bezoekers zodat zij converteren.